View Single Post
Old 26-12-2006, 04:11 PM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen

prva faza mojih radova je gotova. u ex-balkon sam ugradio PVC prozore, tervol pod knauf prema van, ofarbao, i na kraju - cijeli oblozio sa DIY broadband absorberima. koristio sam 18 and 12cm panele od konoplje (termo-hanf.de). ideju sam za to dobio od kolege sa GS. glavni razlog je bio - nema stakla, nema kvarca (ne podnosim stakl. vunu.) i vrlo slicna ili bolja akusticka svojstva kao owens corning. podaci su tu: SCHALL_Englisch.pdf

okvir sam slozio u photoshopu i dao stolaru da mi izradi. otvoren je sa svih strana jer tako jos bolje radi nego kad je u punom drv. okviru. takodjer, htio sam da budu lagani i mobilni - ako budem selio studio sve mogu demontirati u roku par minuta. svi vise na nosacima u tiplama, osim dva panela na prozorima koji samo stoje na klupcici i skidam ih kad ne snimam da imam sunca . pokrio sam ih sa mikrofibrom, a odotraga zutica. pod je pluto i tepih.

jos mi je ostala ugradnja novih PVC vrata, u stilu kao sto su prozori, i panel koje ce se vjesati/skidati na ta vrata. za sada drzim zakacen jedan oriolik.

na donje panele sam metao i tzv. FRK sloj, odn. papir za izolaciju vlage - to daje vise absorpcije od 125Hz na nize, i malo reflektira hi mid i hi.

clusterchord is offline   Reply With Quote