.. da mi se trosi

pa ne bas , nikako da stanem ..
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..
eto Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima
..bas sam tako i konfigurisao sistem kao sto si opisao ,stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release i sve to lepo funkcionise kako je zamisljeno ...
sto se tice AH miksete pre toga sam imao Mackie VLZ, Behr 3282 , pa Behr digitalac ... ovaj je ubedljivo iznad ostalih ... prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
ili posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...
imam Edirol FA-101 ,a za nekih 24 kanala u mixdown-u bi mi trebalo barem tri 8-kanalna konvertera(vrhunskog kvaliteta) i jedan ad konverter da bih se eventualno priblizio autenticnosti "live" zvuka sinteva ...
...midi ... to ce biti vecni problem, cim pored note on-off saljes midi cc naredbe ,ili nedajboze syx .dodaje ti koju milisekundu , i tajming ti vise nije linearan , to se mora zrtvovati za zvuk ... interfejs .... mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru .... najlosiji midi tajming sam imao na midiman usb ,mislim da se zvao midisport ... sada koristim Midex 8 , jedan izlaz sa Edirola i dva sa Behringer BRC 2000 , razlike su neprimetljive ... mislim da se vracati na Atari nema mnogo smisla jer ga moras sinkati sa PC -em a vec u samoj sinhronizaciji moze doci do nekog raskoraka u milisekundama , pa nisi nista uradio ... imao sa slucaj da se arpegiator Virusa C , dosta lose sinkao sa pc-em ...
kvantizacija audija mi oduzima puno vremena ako radim sa time warp-om neku duzu moduliranu sekvencu izgubim puno vremena , inace kad i snimim sekvencu pomerim prvi signal na pocetak takta a ostalo ostavim kako jeste ..
ako mi je vazan sample accurate tajming ubacim neki slican zvuk sa nekog plugina unisono , i imam taj attack koji mi je potreban ...
kikc, bass ,linija mnostva hihatova ide iz kompa , a otvoren hh sa jomoxa , posto se u prvih par milisekundi svakako poklapaju semplovi , ako open hh malo i seta , ne primecuje se..
junov midi - taj ceski je prilicno dobar , ne primecuje se varijabilna latencija kod modulacije , mada cutoff modulacija ide posebnim kablom iz tog interfejsa u Jono-ov cv-cut off ....