Quote:
Originally Posted by goasia
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru 
|
ako ti se trosi uzmi osmicu i sesticu, ili osmicu i mks80. puno bolja kombinacija. vrlo su komplementarni.
Quote:
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
|
microwave ima drugaciji, smoother filter od pulsa, ali nije dobar za neke bas tople padove. on je vise za te hibridne soudnove, prljave, metalic, kojima analog filter daje dodatni karakter i muzikalnost. i za sve aplikacije gdje treba da "tuce", znaci arpeggio, sekvence i sl, bass . rastura za to a lepeza soundova ti nije ogranicena na tipicne analog waveforme. vrlo brze envelope.
Quote:
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan  .. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi ,
|
ma nemoj, to je i mene bilo strah. bas sam si mislio da farbaju sound ti behringeri. koji je to tocno model?
heh interesatno kako nam faze razmisljanja idu paralelno. isto sam mislio o analog pultu, pa o multi-ch noisegate-ovima, na insertima kanala itd.
ja sam najblizi 32kanalnom Venice-u ili GL2800. kako ti zvuci summing/master sekcija na tom tvom GL-u? mislim kad sve zmiksas u stereo.. imali velik headroom, kako bi opisao zvuk?
to mi je jedina rezerva prema GL-ovima, jer su me upozorili da je midas ipak bolji u tom segmentu, i da ima bolje farbe?!?
Quote:
vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi  ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ...
|
imas li problema s tocnoscu u takvom "podijeljenom" sistemu - npr. kick iz DAW, a hihat iz jomoxa, preko midija, i koji midi interface gonis??
moja su iskustva losa s time. obicno moram, kod brzih tempa, sve presnimiti u DAW, pa kvantiziram audio. to mnogi rade.
a kad jednom snimim u nuendo vec zvuci 30% losije, jer dobije tu Nuendovu "plastiku" koju bi najradije izbjegao. raszmisljam o sinkanom Atariju, iskljucivo za takve upbeat stvari, da ga koristim za "ispucavanje" dok editiram na nuendu..
Quote:
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
|
e bravo. i kako ti radi, jeli tocan? brz?