View Single Post
Old 26-12-2006, 03:46 AM   #202
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by goasia
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru
ako ti se trosi uzmi osmicu i sesticu, ili osmicu i mks80. puno bolja kombinacija. vrlo su komplementarni.

Quote:
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
microwave ima drugaciji, smoother filter od pulsa, ali nije dobar za neke bas tople padove. on je vise za te hibridne soudnove, prljave, metalic, kojima analog filter daje dodatni karakter i muzikalnost. i za sve aplikacije gdje treba da "tuce", znaci arpeggio, sekvence i sl, bass . rastura za to a lepeza soundova ti nije ogranicena na tipicne analog waveforme. vrlo brze envelope.

Quote:
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan .. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi ,
ma nemoj, to je i mene bilo strah. bas sam si mislio da farbaju sound ti behringeri. koji je to tocno model?

heh interesatno kako nam faze razmisljanja idu paralelno. isto sam mislio o analog pultu, pa o multi-ch noisegate-ovima, na insertima kanala itd.

ja sam najblizi 32kanalnom Venice-u ili GL2800. kako ti zvuci summing/master sekcija na tom tvom GL-u? mislim kad sve zmiksas u stereo.. imali velik headroom, kako bi opisao zvuk?

to mi je jedina rezerva prema GL-ovima, jer su me upozorili da je midas ipak bolji u tom segmentu, i da ima bolje farbe?!?

Quote:
vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ...
imas li problema s tocnoscu u takvom "podijeljenom" sistemu - npr. kick iz DAW, a hihat iz jomoxa, preko midija, i koji midi interface gonis??
moja su iskustva losa s time. obicno moram, kod brzih tempa, sve presnimiti u DAW, pa kvantiziram audio. to mnogi rade.

a kad jednom snimim u nuendo vec zvuci 30% losije, jer dobije tu Nuendovu "plastiku" koju bi najradije izbjegao. raszmisljam o sinkanom Atariju, iskljucivo za takve upbeat stvari, da ga koristim za "ispucavanje" dok editiram na nuendu..

Quote:
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
e bravo. i kako ti radi, jeli tocan? brz?

Last edited by clusterchord; 26-12-2006 at 03:49 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote