Quote:
Originally Posted by Arthur
Pitanje prvo - Kolika je brzina protoka sa harddiskova? Meni između dva IDE harddiska teško prelazi 20ak mb u sekundi... jedan je matori wd od 20gb a drugi je od 160 (8mb kesha,7200)... na drugoj mašini između dve SATA diska ne prelazi 30-35mb po sekundi..
|
za prvi slucaj je normalno, ogranicavajuci faktor je matori WD...
u drugom slucaju je u donjim granicama normale (vjerovatno je u pitanju neki losiji SATA kontroler)
Quote:
Pitanje drugo - Šta je potrebno za gigabitnu vezu između dva računara? Imam dve gigabitne AIRLIVE kartice ubodene, i cat5e kabl, i protok mi je oko 20ak mb u sekundi, između gorepomenutih mašina
|
premalo....gigabitna mreza moze utilizirati nekih 70-tak posto maksimuma...teoretski maksimum je 125 MB/s.
negdje imas problem...
Quote:
Pitanje treće - Čuo sam priču o tome da RAM memorija sa grafičkih karti zauzima adrese obične RAM memorije, tako da efektivno umanjuje količinu raspoloživog sistemskog rama. PRimera radi, GPU od 256 video RAM-a, na mašini od 1gb RAM-a, ostavlja 756 MB RAM-a raspoloživim. Ovo pitam iz razloga rada sa dve grafičke kartice
|
+1 da si krivo cuo...
to se desava jedino kod grafickih kartica integriranih na maticnu plocu i bez vlastite memorije