View Single Post
Old 23-12-2006, 04:06 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Studijski muzicari.... prava

@ Zoolander - sto volim kad mi neko ko nije ovde (i ne zna) prica kako treba da bude!
REKAO sam - pesme koje se puste PONEKAD (znaci ugl. dance stuff) uvece na Pete Tong emisiji ili pusti Judge Jules..dve tri, pet nedelja i to je to! Pesma je zavrsila rok trajanja! Onda se na Internetu SAM registrujes i plate ti FIKSNU cifru ako je ta pesam na njihovom spisku. OVO JE 1000% tacno - uradio sam proceduru vise od 50 puta!

I posto SVAKO moze da tvrdi (on line) da je NESTO vsirao na toj i toj pesmi..ako je pesam hit i ako se vrti vise na radiju..onda se PISMENIM PUTEM podnosi zahtev za ispaltu PERFORMERS RIGHTS...znaci MORAS da imas neki od dokaza naveden na njihovom web site-u! Aman! znam o cemu pricam!

OVO NEMA VEZE (PO STOTI PUT) SA KOMPOZITORSKIM TANTIJEMIMA OD EMITOVANJA NA RADIJU!!

Vrhunski sviraci dobijaju hiljade funti za session, jer se od njih trazi da unesu nesto svoje, od tehnike, fraziranja itd u pesmu. I TO IM SE PLATI.

Ovde studio NIKADA NEMA VEZE SA SESSION SVIRACIMA (sem ako nije neki smradni demo studio!!) Session svirace placa DISKO KUCA i ONI MORAJU DA POTPISU UGOVOR DA SU PRIMILI PARE ZA SVOJE SVIRANJE I DA NEMAJU NIKAKVA PRAVA NA PESMU I DA NIKADA NECE POKUSAVATI DA TRAZE BILO STA DA IM SE NAKNADNO ISPLATI!!! to je standardni ugovor ovde i svi ga potpisuju PRE sessiona!

valjda je sad sve jasno!!????????
DaBear is offline