Pozdrav svima. Ja sam se odskora ovde pridru?io (na preporuku prijatelja, starog ''foruma?a''

). Ova priča mi se ucinila interesantnom, iako nije bas svjeza, pa reko da svoj prvi post napisem na ovu temu.
Makaay je spomenuo Vox Tonelab SE, ja ga imam već godinu dana i prilično sam odu?evljen mogućnostima. Ako ne ulazimo u simulacije pojačala i kutija koje daju pristojan zvuk (moje subjektivno mi?ljenje), mislim da se tonelab mo?e iskoristiti i u ovoj situaciji o kojoj se govori. Prije svega ima dva izlaza i iz većine stereo efekata (konkretno stero chorus ili stero delay koji je u su?tini korgov DL8000R) se salje dry signal na jedan kanal a wet na drugi. Mislim da bi bilo moguće napraviti i kombinaciju sa drajvom iz pojačala s tim ?to bi pojačalo trebalo spojiti na send-return. Tonelab ima opciju ''insert'' za eksternu pedalu ili efekat/procesor (u na?em slučaju drajv pojačala) koja se u lancu smjesta na pocetak, ispred modulacionih efekata, delaya i reverba.
Pored svega toga, procesor nije čista digitalija jer se signal na izlazu konvertuje u analogni i provlači kroz elektronsku cijev (o kvalitetu D/A konvertora se nisam ne?to vi?e interesovao i raspitivao).
Ti si Makaay spominjao da ti treba ne?to za ga?u, ova stvarčica je ba? pravljena za potrebe live svirke (SE= stage edition).
?to se tiče cijene, ja sam svoj kupio u Artistu ovde u Banjaluci i ko?tao je 400 eura, ne znam da li je to puno za tvog druga ali mislim da vrijedi tih para.