1. i potrebno mi je vase "pametovanje" stvarno, nemoj se slucajno izvinjavati!
ok, post razumem.... objasnicu ti postupak mog razmisljanja.... trenutno imam sledece: wharfedale diamond 8.1 pro, terratec 88mt, mixer behringer mx 2004a, i behringer b1...... tako da, naspram 90% vas na forumu, pomalo tuzna oprema..... da, nisam spomenuo da trenutno nemam ni adekvatnu prostoriju niti za mix, niti za snimanje....
ok, planiram i razmisljam naravno o potrazi za boljim prostorijama za snimanje, i da ih akusticki uredim za to..... imam zelju da osnovna namena studija u startu bude snimanje bubnjeva..... od mikrofona razmisljam da nekako nabavim sledece ili nesto slicno (za bubanj):
kick - Audix D6
snare (gore) - Audix i5
snare (dole) - shure sm57
tomovi - Senheiser md421 ili nesto sl.
hh - AKG C 391b
oh- stvarno ne znam....
za close ambient - Neumann tlm 103 (x2)
...odluka uvezi bilo kog mic nije definitna.... nisam stigao da potrazim koliko je ista od toga moguce nabaviti ovde.... Mozda se ovde nadje nesto bolje i jefinije
da, i kad se pored bubnjeva bude radilo nesto, hocu da uzmem samo 1 mic za sada, rode k2
ok, osecam kao da sam savladao ovu opremu koju trenutno koristim, i imam mnooogo kritika i stvari koje mi ne odgovaraju uvezi ove opreme i zvuka. "kolko para tolko muzike" mi je jasno, i iz tog razloga zelim da bar za tu "osnovu" ulozim neke pare....
dakle da se otarasim monitora,mixera,kartice i predjem na:
monitoring - dynaudio mb 15 passive
amp - allesis ra500
i sad
veoma me privlaci da se prebacim na digitalno snimanje sa digitalnim interface-ima i kontrolerima, nego sto bih nastavio analogno..... mada, ni tu se nisam u potpunosti odlucio, u zavistnosti sta se nudi za slicne pare, i naravno sta je bolje i pametnije resenje.....
ok, naveo sam sta imam, koji su mi planovi, i iz kojih razloga sam dosao na temu digital mixer..... Mozda po vama mnogo gresim sa procedurom, redosledom ili bilo cime slicnim, zato molim za pomoc u ovoj zelji da da predjem na ozbiljniji stepen sa opremom..... dakle, ne mogu sad sve, treba mi kostur, ali dobar....
hvala na razumevanju, i izvinjavam se na smaranju

pozdrav