View Single Post
Old 18-12-2006, 11:45 PM   #5
filip
Senior Member

filip's Avatar

Default Re: digital mixer (interface/kontroler)

Quote:
Originally Posted by Oggy
Nema potrebe za izvinjavanjem, vec treba malo da obustavis svoje potrosacke nagone dok ne ukapiras kako stvari funkcionisu, ne bi li izbegao uludo trosenje novca za opremu koju neces znati da upotrebis.
Ovo ti kazem iz najbolje namere. Ti bi da pises knjige, a jos nisi ni azbuku savladao. To tesko moze.
Da bi naucio nesto, nije ti potreban novac i ne znam kakve munje od opreme... Tacnije, nije ti potrebno mnogo vise od samog kompjutera, inputa i zvucnika.
Ne snima se zivi bubanj "tek tako" sto si ti resio. Pre toga ima dosta toga cime moras ovladati, da ne bi dosao u situaciju da pricas o nabavci sprave koja kosta 1000 evra i dodatku za nju koji kosta isto toliko, a ona uopste nije ono sto tebi treba.

Kad budes znao da radis, znaces i sta su tvoje potrebe, do tada uci, budi uporan.

Pozdrav i izvini na pametovanju
1. i potrebno mi je vase "pametovanje" stvarno, nemoj se slucajno izvinjavati!

ok, post razumem.... objasnicu ti postupak mog razmisljanja.... trenutno imam sledece: wharfedale diamond 8.1 pro, terratec 88mt, mixer behringer mx 2004a, i behringer b1...... tako da, naspram 90% vas na forumu, pomalo tuzna oprema..... da, nisam spomenuo da trenutno nemam ni adekvatnu prostoriju niti za mix, niti za snimanje....
ok, planiram i razmisljam naravno o potrazi za boljim prostorijama za snimanje, i da ih akusticki uredim za to..... imam zelju da osnovna namena studija u startu bude snimanje bubnjeva..... od mikrofona razmisljam da nekako nabavim sledece ili nesto slicno (za bubanj):
kick - Audix D6
snare (gore) - Audix i5
snare (dole) - shure sm57
tomovi - Senheiser md421 ili nesto sl.
hh - AKG C 391b
oh- stvarno ne znam....
za close ambient - Neumann tlm 103 (x2)
...odluka uvezi bilo kog mic nije definitna.... nisam stigao da potrazim koliko je ista od toga moguce nabaviti ovde.... Mozda se ovde nadje nesto bolje i jefinije

da, i kad se pored bubnjeva bude radilo nesto, hocu da uzmem samo 1 mic za sada, rode k2

ok, osecam kao da sam savladao ovu opremu koju trenutno koristim, i imam mnooogo kritika i stvari koje mi ne odgovaraju uvezi ove opreme i zvuka. "kolko para tolko muzike" mi je jasno, i iz tog razloga zelim da bar za tu "osnovu" ulozim neke pare....
dakle da se otarasim monitora,mixera,kartice i predjem na:
monitoring - dynaudio mb 15 passive
amp - allesis ra500
i sad

veoma me privlaci da se prebacim na digitalno snimanje sa digitalnim interface-ima i kontrolerima, nego sto bih nastavio analogno..... mada, ni tu se nisam u potpunosti odlucio, u zavistnosti sta se nudi za slicne pare, i naravno sta je bolje i pametnije resenje.....

ok, naveo sam sta imam, koji su mi planovi, i iz kojih razloga sam dosao na temu digital mixer..... Mozda po vama mnogo gresim sa procedurom, redosledom ili bilo cime slicnim, zato molim za pomoc u ovoj zelji da da predjem na ozbiljniji stepen sa opremom..... dakle, ne mogu sad sve, treba mi kostur, ali dobar....
hvala na razumevanju, i izvinjavam se na smaranju
pozdrav

Last edited by filip; 18-12-2006 at 11:48 PM.
filip is offline   Reply With Quote