Thread: CHOLIN Album
View Single Post
Old 17-12-2006, 07:19 PM   #103
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: CHOLIN Album

Ono vece nazalost nisam uspeo da zavrsim kompletan post, tako da sam ostao nedorecen. Post kakav je ostao nije ono sto sam hteo da kazem.
Prvo i osnovno da razresimo dilemu!
Taj materijal nije mixao Gabrijel nego Niksa( doticni gospodin koji mixa i Gibonija) u saradnji sa Vojom Aralicom.
Drugo, studio koji ste videli u Colinom intervjuu, sa ogromnim SSl-om u obliku slova U ( rezija broj 1 u Gabrijelovom studiu).
E nije mixano u toj reziji ( tu je smixan samo Colin intervju), mixano je u drugoj reziji gde se nalazi SSL AWS 900 ( isti poseduje Zana i Goran Bregovic http://www.solid-state-logic.com/music/aws900plus.html).
Cisto da se zna o cemu se prica i da razbijemo iluzije!
Pokusacu da se prisetim u stvari sta sam hteo da kazem prosli put!
Po meni je ovo najbolja Colin materijal od poslednja 3 ( nebih sada da polemisem o kvalitetu pesama jer mislim da nam je prevashodno interesovanje produkcija, cime se vecina ovde bavi ili pokusava da se bavi).
A preslusavajuci primetih da je ovo mozda i najbolje otpevan materijal mozda i u celoj njegovoj karijeri.
Pored Voje kao aranzera je i Niksa uradio 3 aranzmana, po meni od sasvim korektnih pa do odlicnih aranzmana ( u stvari najgore su uradjene pesme na koje se racuna da mozda budu hitovi).
Produkcijski i tehnicki materijal zvuci jako dobro ( i nebih zalazio u detalje te ne udara itd.)
S obzirom da se radi o interpretatoru "lakih nota", sa ozbiljnom karijerom a pritom i ozbiljnih godina.
Potpuno je prirodno da je tu bio poveci broj kompromisa, koji su neminovni kod projekata te tezine (a uvek u poslu je premisa da sam porucioc posla mora prevashodno biti zadovoljan).
Tako da sumirajuci sve okolnosti mislim da su ljudi oko Cole jako dobro obavili svoj posao.
Ovo je materijal koji od mene dobija jako visoku ocenu iz vise razloga: 1. Zdravko je mogao isti ovaj materijal snimiti u bilo kojim uslovima i sa bilo kim, i neverujem da bi to mnogo uticalo na tiraz i prodaju. A on to nije uradio a pritome je sigurno potrosio ozbiljnu kolicinu para. 2. Angazovao je trenutno naj poznatije i kvalitetne ljude koji se u ex yu bave manje-vise pop muzikom. 3. Zadate pesme ( kakve su dasu) je jako tesko mnogo bolje uraditi od ovoga.
U svakom slucaju podrzavam ovaj materija( pa makar iz razloga da bi izvodjaci koji prave velike pare poceli i da ih trose malo vise na produkciju, tj. nas).

Last edited by LACKY; 17-12-2006 at 07:47 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote