Quote:
Originally Posted by Bitch
@idekius
... kako ti se svidja 16.ta pesma, to je favorit, a mislim da je vi nislije dobro znate
pozz
|
Obrsim perala caje???
Pazi... imam duboko postovanje prema tome sto Shaban radi... mislim, on ne moze da bude primer kako raditi muziku. Prepun je nepravilnosti, sigurno si na zivim svirkama sa njim primetio da je njegova ritmika samo njemu jasna

ali... to su lepe i jedinstvene nepravilnosti... matori ganci je skroz specifichan i u tome i jeste stos. On jeste jedan jedini koji moze tako da peva i kad bi bilo drugacije, to ne bi bio Bajramovic... Slican fenomen kao i pokojna Vida Pavlovic...
Te fenomene i specificnosti koje imamo, a vec su u godinama... stvarno treba sto kvalitetnije ovekovechiti, posto, zaista... sumnjam da ce taj loockasti Shaban uskoro opet da se ponovi, a i to cigansko pevanje lagano izumire, ako vec nije izumrlo...
Sad... sto se samog CD-a tice, mislim da je dobar. Moj sud tu nije bas merodavan, jer sam muzichar i uvek polazim od onog "ja bih ovo ovako, ili onako...", ne iz lose namere, vec... znas i sam... takvi smo...
Generalno mi se disk svidja i drago mi je sto je realizovan, posto smatram da je Shaban ipak deo nase kulturne bastine... ujedno i dokaz koliko je talenat chudna stvar i kako je pravilo da nema pravila...
On peva tako kako peva, drugacije ne moze (i ne treba), on je to sto jeste... i mnogo je dobar u tome...
A da je klasican matori ganci-mangupchina, jeste i to i to je sigurno i doprinelo tom izrazu u muzici koji on ima...