Konacno sam stigao da preslusam test, i moram reci da je prlicno ujednacen, ili ja bar tako cujem na mojim zvucnicima. Karakter gitare je odlicno prenesen sa svim pojacalima, sto se dalo ocekivati od ovakve konkurencije.
Posto su razlike suptilne, sigurno da ne bih odbio ni jedan

, tesko bih izdvojio bilo koje. Meni se mozda najvise svidja broj 2. Ne znam da li je to do sviranja, koje je mozda bilo konkretnije, ili je ipak do pojacala. Posto imam malo iskustva u snimanju akusticne gitare, nisam siguran. Cini mi se da 4 i 5 imaju mozda malo vise detalja od ostalih, ali opet, mozda je do sviranja.
1 mi je malo tamniji od ostalih, sto nije lose za neke primene.
E da, 4 ustvari ne valja, lose je isecen wav ili prekinut snimak

tako da je to sigurno do pojacala, ono ne valja, jer tera coveka da isece snimak pre vremena...
nek bude 2,5,4,3,6,1 mada ovaj raspored je uslovnan, vise je vezan za moj ukus i filozofiju snimanja, nego za kvalitet. On je neosporan na svim od izabranih.
Hvala manleyu na vremenu i trudu, ovakav test moze biti od velike pomoci pri izboru opreme.
Izvinjavam se za off topik, ne znam kakva je prica bila o kvalitetu samog testa, ali ja ne znam bolji nacin da se jedan test pojacala, koja su ipak samo oprema za snimanje zivih instrumenata, izvede. Najneutralniji nacin bi bio da se kroz pojacalo pustaju test signali ili sinteticki sumovi, ali takav test ne bi realno pokazao nista. Bitno je ponasanje opreme pri snimanju, u razlicitim uslovima, i sa uvek, mozda i malo drugacije odsviranim delom, jer ljudi ipak nisu masine (mada im se neki ozbiljno priblizavaju

).
pozdrav