View Single Post
Old 14-12-2006, 12:39 AM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: E jel probao neko da snima izravno iz pojacala?

btw. što se tiče snimanja.. snima se od 1 do X mikrofona po kutiji.. ja sam na zadnjem snimanju koristio samo jedan jer mi je lepo radio posao, tačno ono što sam želeo. Daljinom od kutija dobiješ više zvuka sobe, što skoro nikad ne želiš ukoliko snimaš dist gitare... jedino ako postoji neka opaka soba i specijalna želja za tim. Pozicioniranjem mikrofona levo-desno od kalote dobijaš svetliji ton na samoj kaloti, odnosno deblji i mutniji ton na ivici zvučnika. Ovo može da se radi i promenom ugla od kalote i ka njoj. Igraj se, snaći ćeš se. Lanac potreban za dobar snimak počinje desnom rukom svirača (ako ne ume, džaba sve ostalo), preko tela gitare i vrste magneta, zatim tip pojačala i podešavanje na njemu, tip kutije i način na koji je ozvučavaš (mahom zavisi od prostorije), zatim vrsta mikrofona koju si koristio (tu nema mnogo dilema), pa preamp (more dilema) i na kraju tretman gitara u mixu ekvalajzingom i kompresorima.. najčešće mi se dešavalo da jureći dobru farbu na usnimku koja ima odgovarajuće meso, dobije unekoliko tamniju farbu, što je normalno jer kada se ona na kraju EQom prosvetli bude taman ono što mi treba.. mada to zavisi od svih ovih faktora..
Arthur is offline   Reply With Quote