View Single Post
Old 13-12-2006, 11:32 PM   #13
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Problem sa harmonicima

Quote:
Originally Posted by sleeper
Ako sam dobro procitao, rekao si da je gitara prilicno matora. Jedna jednostvna stvar, sto je vec neko spominjao, jeste da se fixirani deo top lock-a na koji ide zica (od gore) se vremenom pohaba (stvore se na top locku mali urezi) sto prouzrukuje da zica gubi cisitnu tona. Mozda je tebi sve ustimano kako treba, ali joj top lock "ne daje" da proizvede zeljeni ton na zeljenom pragu.
Takodje, ako si promenio debljinu zica (samo za extremne skokove), moguce je da ti se vrat malo iskrivio. To ces skontati okom Preporuchljivo je da uvek uzimas iste zice (debljina i proizvodjach).
Takodje br.2 - Kod starijih gitara, vrat hoce nekada se iskrivi i po vertikalnoj osi. Dobro proveri da li ti zica ne zapinje za neki prag (obicno su u pitanju pragovi posle 12-og ili prva 3). Ako skontas da ti je kriv vrat posalji mi mail ili neki msg, ako ti treba neko uputstvo oko resavanja toga. Pozdrav!

Zoki
Problem je bio ono shto sam ja predpostavljao:loshe zice iako nove!!!
Sa gitarom je sve ok,shto mi je potvrdio i Mirko Tasic.Zato ne kupujte zice od bilo kog vec samo od generalnog distributera,onako kupujete neshto shto je ko zna ko pravio i kako!
LAMPASH is offline   Reply With Quote