Re: Behringer BCF/BCR2000
Ja sam kupio BCFader i stvarno mogu rechi da je odlichan (barem na Cubase-u). Mackie "emulacija" radi fantastichno. Na Behringer sajtu se skine "BCFview" aplikacija koja simulira display na Mackie kontroli. S time se jednostavno stizhe do SVAKE funkcije SVAKOG vst-a. Transport bar kontrole su izuzetno praktichne, posebno za one koi rade s jednim video monitorom.
Odlichna fora je shto u emulacijskom modu faderi uvijek kontroliraju volumen a knobovi pokrivaju panorame, eq, sendove, inserte, vst instrumente... no za preciznije kontroliranje kontroler se "flip-a" kombinacijom 2 tipke pa knobovi postanu volumeni za kanale a motorizirani faderi prate automatizaciju VST-a i daju puno suptilniju kontrolu nego knobovi. Knobovi nisu motorizirani ali imaju beskonachnu rotaciju i ochitavanje vrijednosti na led diodama tako da to i nie potrebno.
S ableton-om navodno ima nekakvih problema, tj. emulacija Mackie kontrole ne radi tochno ono shto bi trebala i neke funkcije su izostavljene.