View Single Post
Old 10-12-2006, 01:08 AM   #29
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: IK Multimedia Ampeg SVX?

Quote:
Originally Posted by shigumicu
Moj basista, nekad davno, dok sam svirao u bendu, je najvise voleo da sa basom ide u razglas preko DI box-a. Govorio je da takav zvuk ne moze da dobije ni na jednom pojacalu. Bilo je tu na bini i orange-a, ampeg-a, trace-a, ali on je u vecini slucajeva isao direkt u razglas. Kako on kaze jedino je tako dobijao zdrav zvuk. Ima tu istine. Ono sto magnet i drvo gitare daju ide nedirnuto, nefiltrirano i ne zaprljano direktno u maltene HI-FI, jos ako je gitara mrak, ajoooj! Medjutim to je cisto ono sto gitara daje bez posrednika i zato su tu pojacala da taj zvuk "pokvare" i ofarbaju ga nekom samo sebi svojstvenom bojom i karakterom i prilagode ga za neki drugi filing. Zato mislim da bi ovo uporedjivanje bilo bolje gledati sa strane koliko su ljudi u IK uspeli da izsimuliraju zvuk nekog pojacala, a ne da li je bolji zvuk kroz simulator ili bypas.

Ja nisam basadzija, ali sam blizak rodjak, pa je moguce da gresim, jer eto i moj basista je voleo bypas-ovan zvuk.
meni nikad bas iz razglasa nije dovoljno dobar, ?to se tiče karaktera, definicije, kompaktnosti, kompresije, jednostavno ne zadovoljava me takav zvuk. Međutim, ako tvoj basista nije imao dobro pojačalo, ili recimo fale mu visoki za slap a na pojačalu nije imao hornu sigurno će biti zadovoljniji razglasom. Mislim da grije?i? o degradiranju zvuka kroz pojačalo (osim ako se ne radi o melodiji ili čajevcu ...mada sam ja sav sretan ?ibao kroz čajavec u jna)

?to se tiče snimanja, to je druga stvar. DI signal je najprirodniji zvuk gitare, pa kao takav i najupotrebljiviji...međutim u kombinaciji za zvukom pojačala, dobije se kompletniji i zvuk koji se svakako mo?e ofarbati...naravno, sve zavisi kakav ti zvuk treba. Ali DI nikad ne mo?e? zaprljati kao ?to to mo?e? kroz pojačalo (ako ti npr treba takav zvuk........itd)
bassystem is offline