Quote:
Originally Posted by Manley
ja zujim po ebay-u, ne znam gde cu da potrosim pare koje nemam 
|
hahaha to mi je poznato.. mnogo vremena sam utuko na to, a neki put i potrosio para koje u biti nisam smio.. pa tek ujutro shvatio sto sam uradio..

(
Quote:
Originally Posted by Manley
mislim da to nema.....svako ima svoje favorite
meni se svidja Gefell UM900(brauner vm-a), vovox, buzz audio, avalon 2077(massive passive, a probao bih i Gyraf), comp od buzz audio-a preko prism sounda u digi 192 sve na 176,4 khz..
..dobar set-up....rnc je odlican, trebace ti mnoogooo vise novca da kupis nesto bolje, veruj mi. drzi se toga dok ne kupis Thermionic Culture 
|
ma zanm da svako ima svoju pricu ali zanimala me tvoja. stos e tice geffela mongi preporucuju Gefell 930. jel to ok?
e da, jos sam razmisljao o Sondelux U195, ili iFET7 ? (sve to dok ne dodje lova za 87)
e sad kod kompa mi je najveca dilema slijedece: htio bih u svom setupu imati neki 1176; za bas, pjevane vokale, sinteve itd .. jeb*ga standard. medjutim plasim se da mozda prekolorizira za VO. tu vidim konfiktne postove: neki kazu "daj samo nek je cisto", a drugi da treba zgaziti kompresijom i da karakter od 1176 moze samo pomoci spikeru da proleti kroz gusti IT track,,
e sad, s jedne strane mislio sam nesto transparentno ala taj mali buzz comp, pa poslije dodati Purple Audio MC77 (1176 clon). medjutim, ako bi RNC "drzao vodu" za voiceover, ja bi samo dodao, kao glavni tracking kompresor MC77. CL1B je mrak, ali trbat ce mi vjecnost da skupim za to.
Quote:
sto se mic-a tice, potrazi stare Gefell-e UM57....odlican mikrofon
|
pogledacu. jel to vise pjevacki ili VO ?
hvala ti na infu..