Quote:
Originally Posted by davormen
... mada, ja ponekad koristim zvuk sa pojacala + DI, gde mi DI daje najdublje frekvencije...
|
Ja sam gotovo uvek na svirkama koristio DI box + pojachalo... ali ne zbog farbe, vec iz prakticnih razloga. Jednom granom u pojachalo, drugom u mixer... pa pojachalom napravim sebi trip na bini, kao kontrolu, a ovamo pichim na razglas... mislim, ne dao bog da na binu dovuches x watt-nog Mrcivoja...
Nekad sam i ozvuchavao pojachalo, ali, nije mi to bas bilo previse prakticno, narocito ne za klubske svirke.
Uvek sam mrzeo gitariste koji na svirku dovuku cevnog marshala, pa ti drugarski objasni da "mora da ga napanji da bi dobio farbu" (sto i jeste tacno) i onda se svirka pretvori u trocasovni teror gitariste nad ostalim chlanovima

Inace, i ja bih rekao bih da ovaj IK Amplitube daje smek pojachala i zvucnika, mozda ne kao pravi, malopre pomenuti David Eden, ali... daje
Sad, uvek postoji bolje... ne bih bas ovu temu okretao u priche o Pedulama, Moebius bass gitarama, Ken Smith-u itd... mislim, i pored postojanja istih, mnooogooo ljudi i danas svira i snima na Fenderima... i nista im ne fali