View Single Post
Old 06-12-2006, 04:43 PM   #19
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: poravnavanje faza

Quote:
Originally Posted by zvincic
ne mijenjam poziciju, ali opet mi ne pada na pamet svaki take zumirati i rucno poravnavati

na kraju mi opet najjednostavnije dodje koristiti delay u inspectoru na svakom kanalu
Mislim da si se zeznuo. Delay mi zvuchi puno kompliciranije. Vjerujem da ista stvar kad jedan VST synth exportiram u audio, kopiram kanal i na drugom kanalu drugachije komprimiram, dodam chorus ili shta god. Rijetko kad napravim synth sa manje od 3-4 layera i rijetko kad su im faze poravnate. Redovno petljam po pre/delay-u tako da bas malo "zhuri" u odnosu na kick, snare malo kasni, hat-ovi opet zhure. Sve to su mikro pomaci koi puno znache. I dalje ne vidim zashto bi 2-3 gitare bile kompliciranije. Radio sam sa semplanim gitarama koje sam slagao u 3-4 layera i koristio chanel delay. Obzirom da i ti imash isti take snimljen sa razlichitih pozicija to je isto kao jedan VST klip sa npr. drugachijim EQ-om, ER-om, kompresijom, amp simulatorom ili nekom od kombinacija.

Osim ako ja nisam neshto generalno promashio... slaganje delaya (jer to zapravno ne utjeche na fazu nego na medjufazni pomak) uopche nie komplicirano.

Jednom sam vech nekome i sugerirao da kopirane take-ove agresivno komprimira i/ili pusti kroz dominion/tranzient dizajner. Tako medjufazni pomak izmedju take-ova ne bude statichan nego se mjenja sa dinamikom trake. Jasno... idealno rjeshenje je imati 3-4 jako slichna take-a... tada ne treba petljati s fazama ni s delayima, ali za to treba biti dobar i uvjezhban muzichar... and that doesn't butter the bread for the most of us