Mozda ispadnem glup... ali, jer neko probao da dinamicki mikrofon direktno "zabode" u AD konvertor...
Evo zasto, na 24bita (teoretski 144dB dinamickog opsega), tesko da i jedan mikrofon moze da prevazidje tu dinamiku... ako i ispadne tiho, moze se kasnije "pojacati", suma pri tom mora biti manje, jer nedostaje ceo jedan uredjaj u lancu, koji samo moze da poveca sum (ako gledamo samo sum) i ne moze da ga smanji...
Drugim recima, mozda to moze nekada da pomogne, ako covek nema novca za kvalitetan pre amp, i mozda je tada bolji NIKAKAV preamp... eto, ako neko to bude probao... nek javi rezultate.
Mi inace za merenja uspesno koristimo kondenzatorski mikrofon BEZ preampa (najveci broj nema "obicaj" da im gain ne varira sa temperaturom), i samo sa fantomskim napajanjem, doduse sam mikrofon (Earthworks M30) nam izuzetno uspesno drajvuje 6m kabla, i svestan sam da to verovatno ne moze svaki... (pogotovo da "sruci" u AD konvertor oko +18dBu kada "dobije" 150dB SPL

)
To drugim recima znaci da nam je gain na nasem "preampu" 0dB (sto ni jedan skoro nema, pri tom ne mislim na MUTE, nego na 0dB), a prakticno mikrofon "vozi" ulazni buffer na AD konvertoru...
Za dinamicki mikrofon je jos lakse... ne treba mu fantomsko napajanje.
Jedino treba paziti da kabl ne bude predugacak (uticace na karakter razlicita duzina)... ako jos ko ima neku sugestiju... slobodno... mozda ipak samo previse "podrazumevam"
pozdrav
bogi