Quote:
Originally Posted by Guta
Hvala Bogi. Po?to nije u pitanju studio nego sasvim lični mali ćo?ak za rad na gajbi, dozvoljeni su mnogi kompromisi... Voleo bih samo da dođem do informacije koji materijal u principu mo?e da uradi izolaciju od magnetnog zračenja, pa bih već smislio ne?to...
Kad ka?e? ne veruj u shielding monitora, misli? na crt monitore ili zvučnike-monitore?
Pozdrav!
|
Mislim na zvucnike monitore... tu su veoma jaki magneti... i to je tesko "zauzdati"...
Najlakse i najbolje je imati monitore sa shielded drajverima... ili bolje reci, najmanje lose!
cim se odmaknes od magneta, stvari postaju komplikovanije, i sve je teze i teze izolovati okolne stvari od magneta....
Ako ikako mozes pokusaj da sto za rad odmaknes od zida, i udjes prema centru sobe, a Yamahe stavis IZA monitora, koliko god mozes daleko od njih...
Shvati da samo nagadjam u kakvim si problemima, i moje savete shvati samo uslovno...
Takodje ti preporucujem da Yamahe obesis na plafon, i podignes ih iznad monitora,... sto dalje, znam da je "blesavo", ali probaj... malo ces istezati "shiju".... ali to mozda i nije lose
pozdrav
bogi