View Single Post
Old 06-12-2006, 01:15 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: NS10 blizu crt monitora - kako da izbegnem izobličenje?

Quote:
Originally Posted by Guta
Hvala Bogi. Po?to nije u pitanju studio nego sasvim lični mali ćo?ak za rad na gajbi, dozvoljeni su mnogi kompromisi... Voleo bih samo da dođem do informacije koji materijal u principu mo?e da uradi izolaciju od magnetnog zračenja, pa bih već smislio ne?to...
Kad ka?e? ne veruj u shielding monitora, misli? na crt monitore ili zvučnike-monitore?

Pozdrav!
Mislim na zvucnike monitore... tu su veoma jaki magneti... i to je tesko "zauzdati"...

Najlakse i najbolje je imati monitore sa shielded drajverima... ili bolje reci, najmanje lose!

cim se odmaknes od magneta, stvari postaju komplikovanije, i sve je teze i teze izolovati okolne stvari od magneta....

Ako ikako mozes pokusaj da sto za rad odmaknes od zida, i udjes prema centru sobe, a Yamahe stavis IZA monitora, koliko god mozes daleko od njih...

Shvati da samo nagadjam u kakvim si problemima, i moje savete shvati samo uslovno...

Takodje ti preporucujem da Yamahe obesis na plafon, i podignes ih iznad monitora,... sto dalje, znam da je "blesavo", ali probaj... malo ces istezati "shiju".... ali to mozda i nije lose

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote