[QUOTE=perun]
Quote:
Originally Posted by DaBear
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali!
/quote]
Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota!
Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili  , smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!?
Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!!
A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan! 
Pozdrav!
|
Prvo, imam 41 godinu (u dusi 28!!) tako da do 50-te ima vremena!
Drugo, preturio sam milion stvari preko glave i znam da kad je klijent zadovoljan, onda sam i ja. Oni bi bili zadovoljni i kad sam ja zadovoljan, ali to u nekim varijantama nije ostvarljivo (citaj - isplatljivo!)
Ja se nisam "posrao" ko sto ti rece po nikome, samo sam preneo sta mi je drug rekao...kad cujem - prokomentarisacu! (mislim za Cholu)
Kad sam dobio da radim prvi Las Ketchup remix i radio mix - uradio sam do jaja "kredibilnu" drum & bass verziju za radio..super! I onda mi dodje baba (skoro 60 godina) glavna u Sony-ju za dance u celoj Evropi, i kaze: ovu pesmu NIKO nemoze da napravi kredibilnom! A mi i necemo to! Nemoj da gubis vreme...i ja tu ukapiram sta je bitno a sta ne!!
I glupi singl se proda 6 miliona!!! I bilo mi je jako bitno, kad su dosli opet za drugi kad su rekli: "you did a good job for us on the first one!"
A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome!
Oprema u danasnje vreme nije toliko bitna - sve je manje vise dobro!
(ne pricamo o PC-ju od 300€ i kartici od 200€ !!)
Sto se tice Ane, ona ima zelju da uradi nesto, a to je bitno! I hoce da uci, sto je jos bitnije!! Posto je Mili sad gura punom snagom, mozda i proda puno..ko zna..u Srbiji je sve moguce!
Na zalost, nemam procenat od prodaje...
pozz & peace