Quote:
Originally Posted by Manley
Ja imam dve Millennia-e STT1 i koristim ih ISKLJUCIVO za Klavir, acc. gitaru, i snimanje prostorije, nekada za OH.
Za rap se koristi AVALON VT737 i on je standard u mnogim studijima na planeti...
nisam ja neprijatelj(cek da dodje perun  tek ce biti svasta) samo ti pricam da mislis da mnogo znas i da si otkrio toplu vodu, ali nazalost istina je drugojacija...secam se sebe posle zavrsenog SAE-a...sada se stidim svojih gluposti iz vremena kada sam mislio da "znam". Drugo ovo je otvoren forum i pre nego sto nesto napises trebas da znas da za to snosis i posledice. Neko ce poslusati tvoj savet za genelec i bacice pare kroz prozor, sto u nasim uslovima nije najpozeljnije...zato nisi jedini, nisi prvi ko je nesto probao...i ako ovde ljudima uglavnom fali materijalna strana, veoma dobro znaju sta je dobro i sta treba uzeti i zato su primorani da se bore sa odnosom cena kvalitet.
Koliko vidim vi u Nemackoj imate para i kupujete sve sto izadje u novinama...pa pobogu gde za hip hop i r`n`b... VoxBox i Millennia?????????
|
Izgleda da sam napravio veliku gresku sto sam reko da se meni svidjaju Genelec monitori itd. Jbga. Tako je kako je.
Ti si zavrsio SAE - svaka ti cast. Mnogi moji prijatelji su takodje zavrsili SAE. Eto ja nisam. Nisam imao dovoljno sitnis!
A to sto neko ima pare to je jedostavno rezultat teskog rada, danju i nocu, to je rezultat produciranje pesama, pisanje tekstova i izdavanje albuma. Ko je zaradio, moze i da trosi.
A da li mi verujete ili ne, ja poznajem dosta Hip Hop producenti, koji garantovano ne koriste Avalon nego mnogo jeftiniji Channelstrip kao sto je recimo focusrite ili TL Audio, zato sto znaju sta radu, znaju sta im treba - kako treba da zvuci glas. Da li su to produkcije za "Bass Sultan Hengzt" (
www.murderbasss.com), ili za "Bushido", Eko Fresh, (
www.ersguterjunge.de) ili za drugi Reperi, dosada niko nije reko: Mnogo lose ti zvuci pre-amp ili soundkartica ili monitor. Diskovi su se prodali kao Hleb.
Nemoj da me razumete pogresno. Ja njih nisam producirao, nego drugovi moji. Samo da se izjasnim.
Ja imam moju (jos nepoznatu) ekipu i samo za njih radim.
Ja samo zelim da kazem da nije bitno da li neko ima najnoviji model necega ili zavrsen SAE ili 50 god iskustva - zato se i bez toga moze postigne odlican rezultat. A za mene je odlican rezultat kada pustim pesmu i uzivam u nju. Da li je to prvi Album "Outkast-a" gde su svi Beatovi bili producirani preko "fruity Loops-a" ili "Living Legends" (
www.legendarymusic.net) koji dan danas nemaju kintu za skuplju opremu ali su im pesme najludje. To je za mene Muzika.
Samo zbog "nike" Patike ja ne trcim brze.
Yep