View Single Post
Old 04-12-2006, 10:45 PM   #9
Max
Pro Member

Default Re: Celemony Melodyne plugin

Quote:
Originally Posted by Dean Milenkovic
Da, mislio sam harmoci...U melodyne ne mozesh nishta da radish...Bar u vezi sa parnim i neparnim harmonicima...Shto se tiche izvora mog posta, debela knjiga akustike zasnovana na analiziranju velikog broja hit glsova od pocetka 20 veka do danas. Shto se tiche roboskog zvuka, to sam dobio jer sam EQ sve neparne i ostalo mi je samo par harmonika. To je isto kao da glas na pojedinim frekvencijam skracujes,,zvuci cudno i ne prirodno...
Pa to ne mozes da radis ....... jer ljudski glas nije sint pa da kad peva " A " skoci samo 440 HZ ...... ne znam odakle ti ovakva ideja .... ali daj link te knjige ......

Quote:
Primer za 80Khz...znash li koji je cutt-off filter na konzolma za snimanje danas..bar standard? 100KHz...Jer Neve(www.neveconsoles.com) jedan od pionira je jednom uradio taj filter da sece sve frekvencije iznad 30 KHZ i dao probnu verziju konzole prijatelju, zvucnom inzinjeru. Medjutim, iako ti ne mozes da cujesh taj zvuk, prijatelj mu je jednostavno rekao da ne zvuci isto. znaci dve iste konzole, sa dva razlicita filtera. Ne zvuci isto..Kao to? Neve je citavu konzolu rasklopio i sklopio i sve je radilo kako treba. I onda na kraju se seti filtera i zamenio ga. Drug mu je bio sam "happy" ...
Znam za 30 Khz ..... imam to na filteru na Avalonu ..... ali mislim da razlike na preko 40 Khz i to na Q koji ne dopire ispod 30 Khz moze da iznervira samo necijeg psa ..... nikako nas

Quote:
Ti ne cujesh te frekvencije ali one daju toplinu zvuku. Shto se tiche merenje, ja sam radio na spectral analyzer pluginom... Medjutim morao sma da snimim sa sampling rate 192KHZ i 24-bit i da ga sejvam u wav. Ocigledno zar ne? Ne, ja znam inzinjere koji zavrshni rad sejvaju u mp3.. mislim sva ta podeshavanja i na kraju ih ne sejvash..jer mp3 ti odsece top end. ...

Pa to te i pitam .... koji Analyzer plug in meri 80 Khz ??? A mp3 sece sve iznad 16 Khz .... sto je i te kako cujno .... ali to je druga tema ....

I dalje me je sve potpuno nejasno u vezi hit vokala koji imaju parne harmonike .... ??????????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote