View Single Post
Old 03-12-2006, 03:07 PM   #10
Max
Pro Member

Default Re: o jeftinim cijevasima (one more time..)

Quote:
Originally Posted by clusterchord
slazem se hiljadu posto. ali j*bes gearslutz, to je cinjenica koju praksa stalno pokazuje..

tako gledano statisticki, nije moguce napraviti posteno cijevno pojacalo, i staviti ga na trziste ispod $500 po kanalu (i to samo pre, bez eq/comp itd). ne racunam DIY.

sve ispod te granice radi s jeftinim komponentama i napajanjem, malim headroom, sovtek cijevi, niska voltaza na cijevima - tzv. "starved plate" design. glavna karakteristika im je da ti daju laganu distorziju i prljavocu, da te zavara da je to "tube" sound. firme poput dBx, presonus (ne ADL presonus), behringer, TL Audio Ivory. takve sprave neki put dobro rade kao jeftinije karakter ili "kolor" sprave .. kao DI pre za bas, neki keyboard, rhodes, specificni vokal itd. dobro dodju sa strane. ali, ako cesto snimas raznorazne vokale, i bitni su ti u produkciji, onda zaboravi..

pa pomenuo sam Gearslutz kao izvor informacije .......

...... izvini na neznanju , ali prvi put cujem da su sovtek lose lampe ..... mozes li dati kracu listu dobrih i losih firmi za lampe ..... da znam sta da trazim i od cega da bezim ......

..... nikad bolji bas nisam snimio nego kroz bas pre i u ultragain , zato sam ga i zadrzao ........ tu si totalno u pravu

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote