View Single Post
Old 03-12-2006, 01:49 PM   #25
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Monitori do 350 eura

Quote:
Originally Posted by wazzuu
Otidji do DCave-a, pa pochuj Samsone, ja sam se totalno iznenadio....
U poredjenju sa Samson-ima, Wharfedale u toj klasi nije monitorski zvucnik....Ali, ako mozesh sachekaj Rubicon seriju pa proveri i njih.
a kako ti majstore, odredjuješ taj kriterijum šta je monitorski zvučnik a šta nije?Meni su wharfovi i te kako monitorski i to su očajno postavljani u očajnom prostoru.Kad uradim mix na njima pa ponesem negdje da porvjerim, vrlo sam zadovoljan čak i pored gore navedinih problema sa prostorijom i postavkom.Što se tiče frekvencje i raspona, mix mi bude tačan skoro u detalj, jedina greška koju sam uspijevao da primjetim je da mi nekad mix bude malo tiši nego što sam mislio.Tačno je da Wharfovi imaju odredjenih problema sa bas-om,naime, kad je bas roll of iskljucen, pumpaju podosta basa i znaju da slažu, ali zato imaju bass roll off switch, kojeg Rubiconi nemaju!koriscenjem te opcije bass im se dosta kida, čak i više nego što bi trebalo i kad se navikneš možeš bas fino da našteliš.

Nema tu neke velike filozofije, ja sam ubijedjen da monitori u ovom cjenovnom rangu (300-500)nemaju nekih drasičnih razlika.Činjenica je da nijedan od njih nije idealan i da svaki od njih ima svoje slabe tačke i svoje kvalitete.Pitanje je samo na kojem monitoru ćeš lakše da se navikneš na te slabe tačke i da ih rešavaš.
balthazaar is offline   Reply With Quote