View Single Post
Old 03-12-2006, 04:40 AM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: RNP, Spl............????

Quote:
Originally Posted by Oggy
Nikakvo zujanje ne moze biti i nije "prirodna pojava".
Ako ti zuji (Bogi oprosti laiku ) ili je nesto do preampa ili do uzemljenja ili neceg treceg, ali je nesto SIGURNO neispravno.
To da ti utisan pream hvata signal je normalna pojava, a zasto, to ce ti neko vec strucniji objasniti...

Ja sam imao jednu tako debilnu epizodu sa mojim bas pojacalom.

Kupim ti ja Gallien Krueger top i dam ja strasne pare u to vreme (98.) za njega.
Pojacalo ubija kako radi (i dan danas ), ja srecan kao malo dete...

Par dana kasnije, javi mi se takvo zujanje da se userem!!!
Okreci utikac, drmaj pojacalo, menjaj kabl, bateriju u basu, stoj na jednoj nozi i drzi se za nos.... Nista!!!
Zuji, pa zuji!
Zovnem ja prijatelja da pogleda, a ladan znoj me obliva i vec zamisljam sta cu sve da radim tipu koji mi je uvalio skart robu...

Drugar gleda, kaze: "Ovo je napravljeno da padne sa 3. sprata i nista da mu ne bude.."
Izgubismo mi tu dosta vremena kad ce on: "A jesi probao ti njega da gurnes u drugi utikac?"

ZAMISLI?!?!?!

Ukljucimo mi u drugi utikac, tajac!
Nema zujanja, nema nicega, a radi.

Ladno se slomio onaj pipak za uzemljenje u samom utikacu i pojacalo zujalo. Mozda i ti treba da promenis utikac?

Brate mozda si u pravu!Zato sto sam jednom prilikom,uboo jedan kabli za struju i ustanovio da mi se javilo veliko zujanje,pojma nemam...Ah...promenicu utikac mozda bude poboljsanja,promenicu i strujni kabli...a ako ne bude onda j****m li ga sta da mu radim

EDIT: Ajd sad!Nasao sam neka podesavnja pozadi za koja stvarno ne znam sta znace,mozda ima veze sa tim,ovako:

Voltage Selector Switcher: opcije izmedju 220-240 V / 50Hz i 100-120 V/60HZ sta odabrati od ta dva????
I pored toga neko dugme koje se odvrce i zavrce a ispod njega je nacrtana obrnuta antena,kapiram da je to uzmeljenje sta s tim?

Jos jedno pitanjea li treba da preamp odaljim od kompjutera posto je uz njega,ima li to nekakve veze???
Inace ovo je sprava,samo sam ovaj link nasao pa ko hoce nek pogleda

http://www.gbaudio.co.uk/data/promike.htm
Pozdrav

Last edited by Jan; 03-12-2006 at 04:54 AM.
Jan is offline   Reply With Quote