Thread: Waldorf Micro Q
View Single Post
Old 01-12-2006, 08:49 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default moji utisci o raznim VA..

Quote:
Originally Posted by relis
Eh, vec bi Ion bio ovdje da sam si ga nagledao. Imao sam Micron ali .. .. Nije to zvuk za mene. Nemoj da te odvracam, al meni ti sintevi stvarno nisu nesto. Sve to super kad vidis specifikacije i mogucnosti, al 'bate kak je to hladno dok se svira. Nije mi dozivljaj. Nema kemije..
slazem se u potpunosti. svirao sam ga u ducanu, i bio sam totalno razocaran.

Don, ako te zanima VA koji je najvise "VA", tj. najblize imitira (neke) od analogika pravih, onda bi ti najtoplije preporucio Nord Lead 2X. stvarno najmuzikalnij od svih tih sprava. pazljivo sam radio sweepove po filteru, usporedjujuci i sa nord lead3 i virus c, i definitivno je najkremastiji, tj. sa najmanje digitalnih artifakata. ako bih uzimao sint da bude "virtual" analog, to bi bilo to.. vrlo je punchy, odlican za sekvence, arpeggio, dok mu lagano mjenjas filter cuttof ili decay, cak i padove radi solidno.. instant classic.

virus mi je bio ok za trance, ali isto sam se prilicno razocarao. mislim ima tih par svojih tipicnih soundova koji su mi mrak, ali opcenito sve je to tanasno, uskog je bandwitha, ugasis te juhaste efekte i.. ne ostane ti nista - nit pravog fokusiranog, tvrdog basa, niti masti u midlu, niti ostrine ili svile u visokim. e sad, ako radis neku stvar ili stil gdje njegov karatker tocno sjeda.. super. inace si obro bostan.. vjerojatno bi mu pomoglo snimit ga kroz neki karakterni preamp, kao API ili neku cijev..

od svih tih sprava, mene osobno najvise me privlaci Nord Lead 3 ili Q-rack, i to kao digitalni sintevi sa svojim karakterom, a ne lose zamjene za analogiju..

@Elf: drago mi je da smo bili od pomoci.,

clusterchord is offline   Reply With Quote