Imao sam u '"gostima" skoro nedelju dana finalnu verziju Super MEE. Nekako se prica nadovezuje na jedan drugi post :
http://www.rumski.com/forum/showthre...highlight=Bozo
tako da sam osetio potrebu, povodom ove teme, da se oglasim jos jednom.
Boggy i Zorica su bili (opet) ljubazni i na moju molbu dostavili mi Super MEE na test voznju. Radio sam miks jedne pesme koja je morala biti relativno brzo zavrsena pa sam osetio da bi to bila idealna prilika da ih cujem na domacem terenu. Sacekao sam da mi se utisci slegnu i posle preslusavanja gotovog mixa na mojim referentim kutijama (Vifa Picolino) zakljucih :
- Miks se preneo odlicno, buduci da Vife imaju manji opseg (ispod 15K) nisam imao tu kolicinu detalja ali je esencija bila tu i veoma bliska miksu koji sam slusao u studiju.
- Veoma uravnotezena frekventna slika, nije bilo primetnih "strcanja" u odredjenim frekvencijama.
- Definisan i precizan bas i donji midl.
- Visoki su ovog puta konacno zazvucali kako sam ocekivao-mekano, bez siktanja i tvrdog prizvuka ali i dalje puno detalja. Jako dobra definicija reverba.
- Odlicno stereo pozicioniranje, mada osecaj dubine moze jako da zavisi od mesta gde ste ih postavili kao sto sam imao prilike da se i sam uverim. Pomerivsi ih sa svega 15 tak santimetara ka unutra dobio sam potpuno drugaciju sliku...primetno losiju u nizem registru-nedostatak pomenute preciznost i pojava neke zamuljanosti celog snimka u tom opsegu, i stereo je bio "ravan" nesto kao jednodimenzionalan bi bila najpribliznija definicija....znaci pozicija je jako bitna !!!
- Odziv tranzijenata odlican cak i pri nizem nivou slusanja. Mada im definitivno treba dati malo "vatre" da bi kolicina nizih frekvencija bila u priblizno jednakom odnosu sa visokim
Ovo su neka od najkonkretnijih zapazanja, iskreno mislim da ovaj komplet (super mee + pojacalo) zaista ima perspektivu u profesionalnom studiju i to ne kao alternativa vec kao ozbiljan rival . Moguce je da sa novim pojacalom koje BOZO sprema ove kutije zazvuce jos bolje. Ovde se vise ne postavlja pitanje da li ove kutije mogu da rade dobro-jer rade odlicno-nego da li ce se nekom dopasti takav zvuk ili ne. Ne znam koliko smo navikli da cujemo (prilicno) linearne kutije ali slusanje Super MEE kompleta je svakako nesto sto morate da uradite ako se ozbiljno bavite muzikom i zvukom. Sve pohvale Bogiju i Zorici na ulozenom trudu, radu i spremnosti da cuju savet i kritiku i svakako zasluzuju podrsku za poduhvat ko sto je ovaj - pokusati napraviti odlican studijski monitor, finansirati, dizajnirati o svom trosku i to u Srbiji. Da napomenem da su kutije sada sa gotovim finishom (koji je tajna

) koji im daje pravi profi look.