Thread: fazni problem
View Single Post
Old 30-11-2006, 11:51 AM   #8
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: " originalni " Van Gogh "

Quote:
Originally Posted by nESbo
Ne mora biti bas isti. Ako je koriscen isti instrument za oba signala, na mestima gde oba sviraju istu notu vrlo je lako da se siganli podudaraju i ponistavaju, ali opet da, i ja mislim da jedan signal u odnosu na drugi treba da kasni za 1T, 2T... nT.
ako recimo koristiš mono sint koji svira sinusoidu, onda ovo i može da se desi...ali ako sviraš gitare (i još distorzirane) u brzom tempu (kratke note)....hm, evo ja sam pokušao vještački da ih zakašnjavam i nije mi uspjelo da ih natjeram da budu u kontrafazi...mislim, teško je odsvirati na gitari potpuno iste note. Uvjek je tu i drugačije bendovanje žice pri vibratu, a da ne pričam o (ne)tačnosti u tempu. U tome i jeste ljepota ovakvog širenja, nikad nije konstantna, ista stereo slika. I na kraju, morale bi se staviti u krajnjim panoramskim položajima...ja sam ih stavio na 3-9

i još nešto: da bi se poništile (tj. da bi ovaj efekat ikako smetao ovom snimku) ovo bi trebalo da se sluša MONO, što ja ne uzimam kao opciju (naravno, za TV pravim drugačiji mix, MONO, svjestan sam ovih zamki)

Last edited by bassystem; 30-11-2006 at 12:10 PM.
bassystem is offline