Re: Monitori do 350 eura
Samo o Berindzeru nemoj da razmisljas.
Koliko se secam, to je jedini model koji ti niko nije preporucio.
Pomoci cu ti u tvojoj dilemi. Ni jedan od ovih monitora ti nece dati bas koji ti ocekujes, ali Beringer ti nece dati nista osim manjka para.
Imao si par preporuka za Samsone i par za Fostexe, pa se razmisljaj o njima.
Ja bih licno ustedeo jos 150 evra, pa uzeo makar novi Tannoy reveal. U Music Store-u je bila akcija (ne znam da li je jos uvek) gde su prodavali aktivne Tannoy System 600 za 400 evra par, sto je extra cena za traj monitor, koji jede sve prethodno navedene i preporucene. Takodje za te ili nesto manje pare, mozes da uzmes Tannoy Precision 6, ali pasivne. Neko je spomenuo Krk, ali ih ja nisam nikada slusao, pa ne znam. Znam samo da je svako bolji od Behringer Truth-a. Sa firmom Samson nemam bas nekih lepih iskustava, ali ona datiraju od pre deset godina, pa bi se moglo nesto i promeniti u njihovoj politici firme...
Takodje bih razmislio o novim Yamahama HS 50m, koje bi mozda bile moj prvi izbor u klasi svih ovih bofl monitora.
A bass ti koliko od zvucnika, isto toliko zavisi i od prostora u koji zvucnike smestas, te ce u zavisnosti od toga njega biti dovoljno, premalo ili previse, bez obzira na koje se zvucnike opredelis. Jedno je sigurno, Behringer je muljav potpuno i nije mi dobar cak ni da se gleda film na njima, a kamoli za rad. Istina, ima ljudi koji ih koriste, ali kod nikoga se ne zadrzavaju duze od par meseci, pa ti vidi zasto...
|