View Single Post
Old 28-11-2006, 05:43 PM   #9
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: MASSIVE, BATTERY 3, FM8 i ABSYNTH 4.

Quote:
Originally Posted by idvi
Da se vratimo na temu...ponavljam upit dali je netko probao Battery3..
zanimaju me ti efff..reverb..delay kako sljaka dali moze i pojedini element da bude "ofarban" ili samo cijeli komplet ..!??
Naravno... reverb ide samo na Master izlaz od Battery-a. Ako duplirash cell i jedan pustish 100% u reverb na masteru a drugi u zaseban kanal mozhesh (svirajuchi dve note umjesto jednu) relativno pametno iskoristit taj reverb. E sad... je li taj reverb vrijedan te muke... ne chini mi se. Ima i impulse reverb ali to mi po default-u smrdi.

Dodali su boje na chelije shto je svakako bilo od zhivotne vazhnosti kao i kvantizacija pojedine chelije (valda za sluchaj da sekvencer nema svoj quantanize grid) ali nema groove ili shuffle. Ima humanizer za velocity, tune... ali delay nota (shto bi veselilo) ne. Ima i roll, cut off i par drugih expresivnih fora... to i nie loshe. Ima Echo za svaku cheliju shto nie loshe.

Ima sempl editor sa osnovnim (fade in/out, reverse, normalize) funkcijama, a loop editor i modulacije su gotovo iste kao i prije. Mrvicu je pregledniji i shareniji nego prethodnik. Namjeshtanje vrijednosti mishem je vishe nego aproximativno ali se skoro sve da upisat tastaturom pa nie bed.

Izgleda (barem na prvi pogled) da ne konzumira puno CPU-a, ali treba vidjet kako se ponasha kad se na chelijama upali filtere, kompresore i eventualno master filter, reverb...

Da je update badave svi bi bili presretni. Ovako.... nisam siguran da spada bash u best buy!