Thread: Sokoj
View Single Post
Old 26-11-2006, 01:03 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Sokoj

Quote:
Originally Posted by Arthur
inače, iz iskustva znam da na zapadu stvari funkcioni?u maalko drugačije.. devojka koja je radila u SonyBMG u Njujorku mi se klela da se kod njih autorska prava za emitovanje, prodaju JEDNOKRATNO.. tačno je da se prave ko?uljice i da se to naplaćuje, ali te pare ne idu direktno proporcionalno autorima... i Apatrid utd. (www.fcapatrideutd.com), koji su ovog leta izdali za francuski Maka Sound su mi ne?to tako napomenuli, jednokratnu nadnoknadu za emitovanje ... i to je jo? bilo komplikacija, jer time nisu prodali sva prava, jer ih taj neko (dr?avna agencijA) ne ?titi od piraterije, tojest, sam bend bi morao da krivično juri i tu?i neovla?ćeno emitovanje i druge zloupotrebe. ovo znam jer su im kasnije nudli značajno veću sumu (izdavači), da bi im prodali ta jo? veća ovla?ćenja, te ih sam izdavač onda ?titi od zloupotreba..

U USA se (verovali ili ne!!) jos uvek ne placa (izvodjacima i autorima) emitovanje na radiju!! To tamo vide kao da im radio daje besplatnu reklamu...!! Oni se bore u zadnje vreme da dobiju ta prava!!
U Engleskoj - druga prica! Cene za emitovanje variraju drasticno. Drzavni BBC Radio 1, placa najvise (oko ?50 po jednom emitovanju!!!) ali i pustaju malo. Ako si u top 20, mozes da ocekujes 50-ak pustanja nedeljno - jos uvek mega lova!!)...zato neke komerc stanice, kao KISS FM ili Capitol placaju po 20p po emitovanju...ali ako je hit - nakupi se puno.
DaBear is offline   Reply With Quote