Quote:
Originally Posted by stigma
Amplitube 2 - puno bolje izglada nego sta zvuci. Neki dobar klinjak se i moze ubosti ali za zescu svirku vrlo lose. Zvuk je tanak i zamuljan. Samo sam prosao kroz presete, mozda se nesto moze istvikati...
|
Pa, po meni zvuk uopste nije tanak ni zamuljan, to ti je verovatno do gitare ili nacina ulaska u karticu (preslusao sam onaj tvoj snimak). Zvuk na AT2 je bas veoma debeo i cist. Klin, kranc, i neki umereni dist zvuce fantasticno, mozda i bolje od line6 simulacija, pogotovu krancevi. Ovo je prvi softsim (bar od onih koje sam ja probao) kod koga kranc zvuci bas skoro kao pravi kranc. Ali higain je bolji kod line6 (osetim i ja to na straci)
Najvise mi se svidja sto kada sviras, imas utisak da ti je kabinet tu ispred nosa, dok kod line6 simulacija imas utisak da je kabinet na par metara od tebe.
Mada to nista ne znaci dok ih ne postavis u matricu i vidis kako se ponasa u klincu sa ostalim instrumentima, mozda nestane i pojede ga matrica ... dzaba mu onda bolji zvuk na solo slusanju. Ako si recimo probao Waves GTR, on odlicno leze u matricu, al badava kad zvuci sugavo.
Jedna od vecih mana AT2 je ta sto prosto prozdire procesor. Ja imam bartona 2500+ i 1gb rama, i jedva mogu da ga insertujem na 3 kanala u nuendu sa nekim umerenim presetom (latencija na 8ms). Ako hocu da insertujem na 4 kanala moram da podignem latenciju na nekih 15ms, a tada mi vec smeta kasnjenje. Procesor mi je tada na preko 80%. Malo je to mozda i do toneport-ovog asio drivera, jer njega koristim kao DI za AT2, ali procesor na 85% za cetiri kanala je previse.