View Single Post
Old 21-11-2006, 02:58 PM   #9
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

Kad smo krenuli da se upustamo u budalastinu zvanu STUDIO, par pametnih ljudi nam je reklo: Ako ne znate sta je pravi izbor, pogledajte sta i kako rade i resavaju pametni i mocni preko!

E sad, ima istine, ali studiji, u sosu u kakvom su u poslednjih par godina, pribegavaju raznim marketinskim trikovima i talovima sa raznim novopecenim kompanijama i modelima, ne bi li olaksali teret ogromnih troskova, tj. ne bi li opremu dobili po najnizim mogucim cenama. Mnogi od tih monstruoznih studija postali su Showroomovi finansijski mocnih izlagaca, koji ulecu gde god stignu, ne bi li pokupili sve moguce reference! Mnogi producenti postali sum manekeni raznih firmi, koje realno, nemaju sta da traze ni u Home Project studijima!

E sad, nasa logika bila je nesto drugo, i ako smo trazili "uzore" medju studijima, tj. ako smo hteli da se "ogrebemo" za neku alatku, zavirivali smo iskljucivo u rekove par mocnih Studija ili produkcija: BBC na prvom, ZDFm (i slicni magnati iz kontinentalne Evrope) i recimo, par nadrkanih, anti-manekenskih studija i producenata poput Abbey Roada, M. Waegnera, Mike Oldfielda i slicnih ne-komplexasha!

Ne postoji novac pojedinca ili firme koji bi bio ubacen u dzepove chelnika Boarda BBC-ja ili ovih gorepomenutih kuca, koji bi ih naterao da promene filozofiju koju neguju proteklih 50 i vise godina... Tj. ne postoji mogucnost da se tehnicki monstrumi koji diktiraju kvalitet decenijama transformisu u jeftine showroomove polu-sumnjivih proizvodjaca, mahom iz Kine! I ako je iz Kine, a trka se ili pobedjuje daleko skuplje ili "bolje", onda je to intrigantno. Kontra priimeri me ne zanimaju!

Ako pricamo o monitorima, oni jesu najbitnija karika (uz prostor koji ih prati ne bi li maximalno ispoljili svoje performanse), ali isto tako, brzopleto i na preporukama bazirano odlucivanje sta kupiti, nije odlika koja krasi profesionalce, pogotovo ako ponice iz usta diletanata! Ovo se ne odnosi na Anitino pitanje, niti odgovore u ovom threadu, vec oslikava nacin kako se monitoru uglavnom "biraju", oslanjajuci se na price i pricice!

Mene ne zanima NEMAC koji je popisao KINEZA, kao ni BRITANAC kopji je to uradio, vec me pre zanima i intrigira KINEZ koji je popisao NEMCA, ili takav Srbin, ako postoji... Naravno, poredjenje nije bukvalno, ali govori o klasama, tj. poredjenju proizvoda i AB testiranju! Prava TRKA nije popisati slabijeg, vec odrati MNOGOSTRUKO JACEG! E, to je stvar koja nedostaje postovima i primerima u ovom, pa i vecini threadova... Ne samo postovima, vec i opremi (i vecinom Pluginovima) koja se u istim promovise, uglavnom!!!

Nadam se da kapirate moju pricu i sustinu!?

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote