Quote:
Originally Posted by Arthur
a inače, cela priča, ponavljam, smrdi jer padaju saveti za ns10 i auratone, od ljudi koji se muzikom bave sa potpuno drugačijom ciljnom grupom..
|
Arthure... Ja sam NS10M predlozio kao drugi par... uz BoZo, K&H, ADAM-e, ili nesto trece po Anitinom ukusu... a Auratone, ili nesto slicno ne par, vec jedan... za proveru mono slike i zbog male geometrije zvucnika... , a ne NS10M i Auratone kao jedine monitore u studiju... a to nema veze sa pravcem muzike i zaista nisam davao konkretan savet, posto ne zelim da budem pristrasan...
Inace, misljenja sam da je pozeljno imati barem dva para dijametralno razlicitih kutija, jer kada radim duze na jednim (recimo par sati) pa prebacim na druge, osetim se kao da mi je neko zakovao shamarchinu i pesmu vidim iz sasvim drugog ugla... a niko od nas nije Trevor Horn pa da bas toliko poznaje svoje kutije da moze da veruje samo njima i ne chuje vise ni na chemu.
Sad, to je ono kako ja posmatram stvari... Par sa vecim bass-om, midlas tipa NS10M, mono provera na malom zvucniku... niko ne kaze da ne gresim, ali, to je po meni neko o.k. resenje za razuman novac...