View Single Post
Old 21-11-2006, 02:11 PM   #25
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

Quote:
Originally Posted by Bitch
upravo je midrange na BoZo jasno definisan i flat, pomalo surov, ali realan. 90% mid-a na ostalim kutijama je malo svilen, namerno maskira taj opseg zbog toga sto je neprijatan, a i ljudsko uvo je najosetljivije u tom range-u
Nakon 20 postova u ovom threadu moram da se umesam pitanjem... NA KOJE "OSTALE" ZVUCNIKE SVI VI MISLITE KAD VELICATE BOGIJEV PROIVOD??? U kojim uslovima i kada ste slusali i jedne i druge (tj. Bogijeve i sve ostale) odjednom, tj. pravili AB...CDEFGH test?

Plasim se da vase iskustvo limitira ovaj pojam "OSTALO", iz prostog razloga sto je sve o cemu vecina vas prica bazirano na secanju i utisku kako je to jednom/nekad bilo! Nazalost, slusajujci vecinom low-budget monitore i euforicno se paleci na nesto sto je, fakat, bolje. Ne sumnjam ni sam da ih je BOZO pobedjivao. Verujem... Ali, osporavam uslove u kojima je eventualni test radjen, kao i konkurente.

Ne shvatajte pogresno moj post, nije ideja pljuvanje Bogijevih zvucnika, iskreno, nisam ih slusao, ali par mojih dobrih prijatelje jeste... Ali, takva kategorizacija, pogotovo bez konkretnih primera, ili testova, a ovaj thread ih je pun, ne vodi nicemu jer izgleda kao promocija necega "bez pokrica" za tako nesto...

Prvi sam protivnik (generalno) konvencionalnih, pogotovo komercijalnih nacina pravljenja zvucnika, osporavam i kvalitet samih drajvera, pogotovo nacine kako kompenzovati probleme koje isti stvaraju, ma koliko oni skupi bili, ali isto tako sam protivnik nereferentnih, ili jos gore, nepostojecih ravnopravnih testova! cAko pricate o VISOJ KLASI, onda merite snage sa visom klasom! Ne sa Truthovima... Ili slicnim.

Ovde se uglavnom pricalo o tome kako je taj zvucnik ODRAO Alesisa ili Mackie-a... Iskren da budem, u to ne sumnjam, ali i svojom cenom, a ni izborom drajvera, taj zvucnik nije u istoj klasi! Ako pricamo o toj (visoj klasi ili kojoj vec), testovi bi morali da ukljuce daleko ozbiljnije kutije od Geneleca ili jeftinih Adama i gorih!

Nazalost, malo je ljudi ovde koji bi, cak i nakon euforicnog prihvatanja neceg kao boljeg (ili drukcijeg), mogli isti proizvod i da priuste, pa se chudim Bogijevoj logici da putuje sirom Srbije i "DERE" jeftine kutije svojim monstrumom, a da pritom i sam zna koliko je za vecinu tesko da odvoji 2 soma za njegov sistem! Zvuci mi prica kao osmisljeni pissing po slabijima, ne bi li se o tome pricalo! Ok, kako god... Ne ulazim u namere proizvodjaca.

Za Bitcha ovaj post i ne vazi, jer decko ima investitora, tako da, verujem, da nije problem kupiti Bogijev sistem... Ili bilo koji drugi. E sad, da li je i sta imao pre toga, to je drugo. Dakle, pricam generalno...

Drugo je kad, evo naprimer, pre par dana dodje Kovinic kod nas i donese svoju sabirnicu da je chuje, pa je (kao i Georgiev dan pre toga) nakacimo rame uz rame sa SSL-om (dobro, Vlado sa Amekom), pa poredimo iste klase (a Koviniceva sabirnica je cista A klasa, prepuna skupih i logika i komponenti, a i velikog iskustva)!!! Tu se cuje ko je gde, ili ko je koliko blizu... Na stranu sto nama sabirnica ne treba, ali sam ZVUCNI DEO (ili Booster) je fantastican. Iskreno, nisam ocekivao takav kvalitet, ali zamislite da sam je nakacio pored SM PRO sabirnice kojim slucajem... Sta bi tad bilo? SMAK SVETA? Dao sam primer referentnog testa, sa spravama na koje je Kovinic "pucao"! A ne primer popisavanja po jeftinim komadima!

Nista licno, samo, smesno mi je zazvucala cela prica, jer je bazirana na neodgovarajucim testovima, uglavnom!

Pozdrav!

P.S. Setite se da je naslov topica "STVARNO, STVARNO NAAAJBOLJI STUDIJSKI MONITORI!"
perun is offline   Reply With Quote