View Single Post
Old 21-11-2006, 12:16 PM   #22
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

Quote:
Originally Posted by idekius
Ono sto bih ti od srca preporucio pored lepih, velikih, skupih i kvalitetnih kutija je i jedan par NS10M i jedno pomaleckote zvuchnice za mono proverata... Auratone, ili (nemojte me odmah napljuvati ) neka improvizacija u vidu nekih starih, malih Ei zvucnika, matori Chajevec... itd... Cisto neko sokocalo zbog mono slike i provere da li te instrumente (bass npr.) imas i u zvuchnicima malih dimenzija... a i da otprilike vidis kako se to chuje na bedastocama na kojima ljudi cesto slusaju muziku.
slazem se potpuno, pogotov sto koliko znam ono sto Anita pise, se koristi u multimediji.. s time da bi dodao, princip auratona nije samo "kako ce se cuti kod kamiondzije dok vozi", vec auratoni (odn. njihova nova verzija Avantoni*) imaju vrlo lineran taj najbitniji srednji dio. i godinama, pa tako i danas, ga ljudi koriste za namjestanje nivoa vokala, sola i sl. znaci "midrange" miks.

provjera na mono pod obavezno, obzirom na nase (balkanske) standarde u televizijskom zvuku.

*Mix Cubes www.avantelectronics.com.

sto se tice velikih nearfielda, mogu reci da ni ja nisam ljubitelj 1031. BM15A mi zvuci "lijepo" i kolorizirano - nisu za mene, za mix. moja preporuka ADAM, bilo S2.5A, S3A ili za nesto manje para P22A, i PMC slicne klase (za malo vise para). u svakom slucaju ne idi ispod velicine LF drivera od 8 inca (odn. 8.7 kod adama), ako ikako mozes.

s time da ako ti soba nije posteno sredjena, dobit ces bolje rezultate ako pola te love utuces u akusticke panele i sredivanje problema, a pola u zvucnike.. ali to je tezak nauk koji svako za sebe mora da otkrije .. tj. ne postoje zvucnici koji mogu da nadoknade tu vrstu problema u slusanju. ni za kakve pare..

clusterchord is offline   Reply With Quote