Re: Leb i Sol-Novi Sad
Evo sad dođoh iz Sava Centra, i dijelim isto mi?ljenje...ja sam bio na koncertu u SC i prije 14god, i kao da se nije ni?ta promijenilo (osim ?to je tada bubnjeve svirao Đuričić)...izvanredne kompozicije (?teta ?to niko danas takve pjesme ne pravi) odlični muzičari (Vlatko svira kao i prije 20god, tehnika i muzikalnost fenomenalni, zvuk odličan..?teta ?to nije malo proučavao i jazz, pored bluesa...Bodan inovativan kao i prije (imao finu solo dionicu u 13/8 sa nasnimavanjem) Koki izvanredan muzičar (on je ba? fino prosviravao neke dobre jazz improvizacije, najvi?e zaslu?an za onaj njihov stari (i po meni najbolji) zvuk: "talasna du?ina", "kumova slama"...) a za Garabeta Tavitijana ?ta reći...malo je u godinama, nema ba? toliku energiju i kondiciju, ali to je ipak stara B.Cobham ?kola...dobio je najvi?e aplauza i ovacija potpuno zaslu?eno...fino je vidjeti kad neko toliko i iskreno u?iva u svirci a jo? gledati ga dok skače za onolikim kompletom (2 bas bubnja, beskonačan broj timpana, oktobani, činele, čajna...) stvarno je lekcija za sve dana?nje bendove...ON NE TEZGARI nego svira svim srcem....svaka čast, ja sam u?ivao u njihovoj svirci) vrlo pozitivna energija, vi?e biseva, stari dobri hitovi sa originalnim zvukom........Odličan utisak
Jedino bih dao negativan poen ljudima koji su bili odgovorni za zvuk, koji je bio ispod tehničkog praga ispravnosti...znači ne radi se o ukusu, nego, jednostavno mikrofonija u visokim par puta i non-stop neki mumlafon u basovima...a par puta je ta mikrofonija u basovima trajala i po nekoliko sekundi iako niko nije svirao...eto, samo je to malo pokvarilo moj utisak...
|