View Single Post
Old 19-11-2006, 10:44 PM   #6
kejkz
banned

Default Re: Nivoi slusanja u reziji i muzicka produkcija/postprodukcija...

Quote:
Originally Posted by boggy
To je jasno, ali mislim da naprezanjem usiju u cilju "glasnijeg" izmices izvan optimalnog i najosetljivijeg opsega tvog slusnog aparata... drugim recima, cini mi se (znaci mozda bulaznim) da se usi trebaju baviti necim drugim u toku miksa, na nekom nivou SPL koji je relativno nezavistan od target glasnoce...
Tesko je stalno se navikavati na nove nivoe, stvarno bi se trebalo naci neko prakticno resenje. Covek se nekada napreze, a nije toga ni svestan dok radi, upravo zato sto je usredsredjen na neke detalje, a ne na jacinu. Zato volim da miksam tiho, a da proveravam glasno...

Quote:
Takvi su jako skupi (nekoliko kEUR)...
Da, izuzetno su skupi. Skoro sam citao tekst jednog coveka koji je sebi napravio kontroler za 5000 dolara, svaku komponentu je sam birao i sastavio. Lep hobi

Quote:
... jos kada to sto radis preslusas milion puta... mora da ti se zgadi kada je cujes...
ja na kraju u potpunosti izgubim kriterijum, zato obavezno pustim miks da mi "odlezi", pogotovo kad radim nocu. Ujutru se nekad prijatno, a bogme nekad i neprijatno iznenadim

Quote:
boggy]Namerno koristimo noise a ne prostoperiodican signal (sinusni), koji je najcesce uzrok problematicne kalibracije... nije ni noise najslavniji... ali je najmanje los
Ovo pitanje sam upravo postavio zbog toga sto na digicheck-u, softveru koji ide uz Rme, a sluzi za razna merenja, postoji sistem +3dB, za koji tvrde da je precizniji kada je u pitanju merenje jacine muzike, zato sto kada se meri jacina sinusnog talasa koji ima apsolutnu digitalnu jacinu, obicno merenje RMS.a pokazuje -3dB. Zbog toga se vrsi ova "kompenzacija".

Quote:
Hvala
Nema na cemu, hvala tebi!
kejkz is offline   Reply With Quote