Quote:
Originally Posted by lesha
zato sto imaju drugacije korene.
ljudi koji su duboko u elektronici to itekako dobro znaju. razlika je po meni ogromna.
|
znaci da rezimiramo ako se slazes samnom lesho , tehno jeste NASTAO iz haus-a ali je bio MNOGO sintetizovan u odnosu na house koji je ipak imao neku melodiju razlika tada je bila minorna malo jaca 909-ka dublja 303-ka brzi beat , onda se 92-e godine menja sve izlaskom waveform transmission 1 by jeff mills gde je konacno poprimio svoj oblik (distorziran,brz,mracan,industrial i sl.) pa se acid konacno izdvaja kao zaseban zvuk tj pravac (hardfloor su najpoznatiji po rabljenju 303-ke pa stay up forever ekipa liberator ekipa) 97-e nakon tisine sa acid tripom ponovo dolazi do ekspanzije 303-ke za koji je zasluzan Chris Liberator i nastaje Acid-Techno, znaci klasicno 303 rokanje sa hard technom i njegovom kontrukcijom aranzmana i sl. pronadjite negde izdanje routmaster 18 lawrie immersion & dirt bag - acid techno, da se vratim sad na techno znaci od neke 94-e pa do neke 98-e uglavnom se razvijaju novi pravci tehna pod uticajem waveform-a 1 i 3 , "inteligent",hard,minimal,tribal koji kasnije prerastaju u schranz ako to tako moze da se nazove tehnom (meni to lici na gabba koji je usporen na 145/150) pa cak i funky tehno pod uticajem pesme late night sa waveform 3-ke(i starim detroitom tj prvim talasom) , naravno ne smem da zaboravim ni ritchie hawtina dok nije poceo da se bavi budalastinama sa novim talasom minimala (d9:closer2edit i sta vec) znaci do 2000. godine je stvarno bio ok posle nula samog sebe reciklira...
lesho ako sam nesto zaboravio dopuni :] ili bilo ko :]