View Single Post
Old 17-11-2006, 04:05 PM   #97
cAAc
Banned

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Quote:
Originally Posted by lesha
zato sto imaju drugacije korene.
ljudi koji su duboko u elektronici to itekako dobro znaju. razlika je po meni ogromna.
House muzika devedesetih i danas su nebo i zemlja .I to je jedan lep primer kako je jedan pravac od andergraund zvuka dosao do totalne komercijalizacije .Nije ni nepoznata da su zbog komercijalnih potreba nastali i novi muzicki pravci .Padanjem posecenosti klubova po Londonu gde je ljudima (najvise se ovo odnosi na devojke) dosadilo da slusaju BreakBeat i DnB(i sam dnb je imao krizu jedan period kad su bukvalno pocinjali svi izvodjaci da lice jedan na drugog ) dosli su do kompromisnog resenja iz kog se stvorio garazni zvuk ,trenutno najpopularniji zvuk .Iz ovog mozemo da izvucemo bar grubu definicju moderne muzike ,klubska i kafanska (mada se dosta puta ne razlikuju).Takodje vec kad pominjemo korene tu su i neizbezni Winston Brothers ciji se AMEN break (http://www.youtube.com/watch?v=sj0vfU0vFSs) danas koristi u Jungle muzici ,a i u mnogim drugim dnb varijacijama(i ja ga licno koristim).Takodje bih pricao i o SKRECHU ,mnogim ljudima nejasna pojava ,meni genijalna .I postoje mnogi ljudi koji gramofon smatraju instrumentom ,a neki su dosli dotle da cak imaju i note za gramofon .Mnogo cete vise saznati ako odgledate dokumentarni film Scratch (verujem da bi mnogi promenili misljenje o hiphop zvuku i da bi prestali da ga povezuju sa Paf Dedijem ili kako god) .Isto jedna od preporuka je i Qbert-ov animirani film WaveTwistaz .

Last edited by cAAc; 17-11-2006 at 04:20 PM.
cAAc is offline