View Single Post
Old 16-11-2006, 11:42 PM   #77
cAAc
Banned

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Naravno da se o tim stvarima moze raspravljati(*svi mo?emo da ka?emo da li neki kick zvuči dobro, jako, energično*) ali se cela prica svela na nesto drugo .Kad sam pomenuo psy kao jednu od najnaprednijih produkcija mislio sam na to da kako jedan od psy producenata napravi korak ispred svi ostali vrlo brzo uhvate taj korak(i ne retko sam umetnik producira svoj rad) ,naravno postoje ostali komercijalni zanrovi tipa sadasnjeg repa ali tu posao koliko sam ja shvatio obavlja par ljudi .Pomenuo si i DnB ali to je toliko sirok pojam tako da o njemu ne mogu da govorim generalno i ako mi je to jedan od drazih zvukova ,naravno tu je i grajmi ali do stvarno dobrih stvari ovog zanra je tesko doci jer su uglavnom izvodjaci neafirmisani klinci i slobodno se moze reci ulicari koji razvaljuju sa zvukom koji meni mnogo prija (jedan od predstavnika je Dizzee Rascal ) .A stada i krda ce uvek biti i to moze da bude simpaticno npr jedno odeljenje su metalci drugo pankeri .Ja npr nisam slusao muziku u osnovnoj skoli ,u srednjoj sve zivo da bi tek pred kraj srednje poceo da stvaram pa da nazovem to muzickim ukusom .I ne bi bio toliki problem to sa stadima i muzikom da nije gudre(stada bi bila mnogo manja i dogadjaju bi prisustvovali pravi ljubitelji tog zvuka).Mnogo veci problem je u gudrama koje ljudi povezuju sa odredjenom vrste muzike de im bukvalno to todje kao neko opravdanje ili ono medju svojima sam dok sama poruka muzike je nesto deseto .npr Drumandbass(mislim na sve sto pod to spada)nosi jaku poruku o cyber buducnosti ,o jakom karakteru i nekoj cvrstini koju svako od nas treba da ima i naravno buntovnistvo protiv svega laznog sto nam se sad nudi.Ja vise ne mogu da se snadjen u svemu tome pa cak vise ni nemam neki odredjeni stav i verovatno zato ne mogu da upadam u neka dublja razmisljanja o ovome ili onome ,a pogotovo o tome da diskutujem .I iskreno drago mi je da sam cuo za ovaj forum jer je sareno ,a i video sam da ima stvari koje bi mogle da mi pomognu da se bar malo pomerim sa mesta .
cAAc is offline