View Single Post
Old 14-11-2006, 11:28 PM   #40
slowstar
Pro Member

Default Re: kako prodati pesmu?

Citao sam pazljivo ovaj thread, i moram da se slozim sa nekim od stavova, mada su ideolosko - materijalisticiki, da se tako izrazim, veoma suprotstavljeni.
Sa jedne strane, iskreno sam pridruzen, i veoma obradovan Da Bearovim stavovima, raduje me iskreno njegov jos uvek jak optimizam i vera u posao koji radi, to kod njega nije samo posao, nego i velika posvecenost, mislim da sam koristio tu rec u nekom ranijem threadu, gde sam koliko se secam, bio "ispljuvan" zbog svojih elitistickih stavova...
Sa druge strane, tuzna je istina da neki ljudi koji se kao "profi" bave turbo i pop muzikom zaradjuju ZAISTA neshvatljive sume, bar kako ih vecina ljudi na threadu razume...Nazalost, tacne su tvrdnje o "aranzerima" za 1000 i 2000 pa i vise eura, tacne i za damu - tekstopisca od 2 - 3 hiljade eura, jedino za nju imam razumevanja, jer je zaista jedinstvena, u toj bransi najbolja, i na svoj nacin neponovljiva, mada je svi imitiraju. Nije nazalost ista prica za nazovi kompozitore, i jos vise nazovi "aranzere" pa i producente...oni u pravom smislu te reci "deru" nesrecne klijente, a po obrnutoj jednacini, sto skuplji, to primitivniji i amaterskiji aranzman. to sami opravdavaju izrazom da su mladi, svezi, i originalni, a svi potkovaniji, obrazovaniji i kulturniji aranzeri su po njima "beznadezno retro, prevazidjeni, sablonizirani i neoriginalni". Na nesrecu, takva "zvaka" je opste prihvacena, i uopste kod nas postoji apsurd da svako sebe moze da promovise za genija, bez obzira na svoju minornost, samo zahvaljujuci relativno vestoj prici i jeftinoj ubedljivosti...Na to padaju i iznenadjujuce velika imena pa i nas vrhunski izvodjac "zabavne" muzike, ciji CD cete uskoro imati prilike da cujete, pa sami procenite "aranzera" i "Producenta" ja ne bih da komentarisem, i pored zvake o prijateljstvu sa Pitom Gabrijelom, koji je ceo projekat shvatio kao jos jednu "tezgicu" za svoj studio - normalno...O tome koliko je projekat placen, ne bih da govorim, jer ne znam, ali mogu okvirno da predpostavim...
Pozdrav, i ne zamerite... ovo nije gnev, nego rezignacija...
slowstar is offline   Reply With Quote