View Single Post
Old 14-11-2006, 06:08 PM   #35
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Default Re: kako prodati pesmu?

Quote:
Originally Posted by DaBear
A pogotovo ako si mlad i stanujes kod mame i tate i hranis se tamo i dobijas dzeparac! Sta imas da izgubis???
Već mi drugi put to pokušavaš inputirati,ne vidim razlog zašto,a ne znaš životne prilike u kojima živim.

Složil bi se da nekom napravim probni miks pa ti vidi jel ti se sviđa ili ne,no da napravim dobar album sa desetak domaćih stvari,ne vjerujem da bi ga dao samo tako, badava.Dosad si kolko sam mogel između redaka isčitaiti i svatiti pričao o muzici ko poslu,o pjesmama ko proizvodu,pa ako se radi o proizvodu nek se i prodaje ko proizvod.Do kad god budemo degradirali muziku u tom smislu ništ se od nje ne bude ni zaradilo,nikad.

Probaj skroz sam napravit album,pa vidi kakav je to posao,napiši tekst,uklopi ga u aranžman da pjesma ima neku priču,a da tekst fino leži u aranžmanu,odsviraj,otpjevaj,angažiraj jednu, dvije pjevačice,imaj s tim posla 3 godine....i onda mi reci da bi trebal sve to dat badava i uz smješak na licu,ma molim te lijepo.Kak sam i napisal nikad ne bi tražio tisuće eura,al bi neku najminimalniju cifru i zadovoljštinu tražio,a koja bi više predstavljala moralnu nego materijalnu satisfakciju.

Još jedan razlog zašto pjesme ne bi dao badava dao mi je kolega koji živi dvije ulice dalje od mene i kod kojeg sam svojevremeno odlučio snimit jednu pjesmu koju sam napisal 1998.Radilo se o kućnom studiju,čovek je imal mikser kompjutor,pojačalo,dva zvučnika i dobar mikrofon,o nekakvoj audio tretiranoj sobi neću ni govoriti,pjevačica je pjevala u sobi gdi mu stoje metle i neko suho cvijeće,nije imal niti ispravljač za struju pa je pojačalo lagano zujalo u cijelom miksu(nije mu se dalo s tim zajebavati za 700kn) snimanje u tom studiju sam platio 700 kn.Ta cijena nije bila konačna i fiksna nego mi ju je podizao za svaku eventualno dodanu uslugu,na kraju rezultat je bio i više nego poražavajući(nije mi za te novce čak htio stavit niti limiter u master efekt lancu,nego je cijelu snimku samo provukao kroz kompresor),nisam zadovoljan sa miksom, sam bi to danas bolje odradio,on dan danas naplaćuje apsolutno sve,a ja bi trebao cijeli album dati badava ,stvarno bi se glupo osjećal,da se sretnem s njim.Ovo je taj miks,ne znam jel sm to ovdje već postao.

http://www.box.net/public/gsunn70vk7

Last edited by zoolander; 14-11-2006 at 07:14 PM.
zoolander is offline   Reply With Quote