Quote:
Originally Posted by SHIVA
To je vrlo lako ustanoviti. Rock i Pop glazba kao okosnicu svake pjesme imaju RIJECHI. Rijechi koje se bolje ili loshije rimuju i uglavnom nemaju ili nikakvog smisla ili su "kako smo mi cool" (hip-hop, r'n'b), "zhivot je sranje" (blues), "umri u mukama na 1000 nachina" (heavy metal) te trilijuni "volim je a ona mene ne" varijacija na jednako plitku osnovnu temu.
Rijechi, recitacije, proza, poezija zapravo nisu GLAZBA. Glazbom popunjavate "rupe" izmedju kitice i refrena s time da refren mora pocheti najkasnije 60 sekundi od pochetka stvari i mora biti lako pamtljiv.
|
molim!!!!??? kome se ti obraća?, molim te?? na koga misli? kada ka?e? "popunjavate"?? ja sam i onako rekao da vi?e volim instrumenatalnu muziku...
Quote:
Koliko sam shvatio ti svirash sa Balashevichem. On je za mene jedan od rijetkih kvalitetnih kantautora chiji tekstovi imaju dosta zhivotnih paralela i sadrzhe dosta gorkih zhivotnih istina. No obzirom da svirash s njim i sam znash da u pozadini odlichnih tekstova vrti 3 iste stvari od ranog mraza do posljednjeg albuma. A on je jedan od najbolji... ostali su josh loshiji po tom pitanju uz vrlo rijetke izuzetke koi samo potvrdjuju pravilo.
|
grije?i?...vidi se da nisi upoznat sa materijom, jer po meni kompozicije poput "Jednom su sadili lipu", "Neko to od gore...", "Bezdan"................zaslu?uju malo vi?e po?tovanja
Quote:
Vjerujem da se odgovor na pitanje zapravo sam nameche. Morali bismo odvojiti glazbu od intonirane recitacije sa glazbenom podlogom jer ovo potonje u stvari zloupotrebljava naziv glazba.
|
i dalje mi nije jasno kakve veze goa ima sa muzikom...
Quote:
Samim time goa malo izlazi van okvira zabavne glazbe jer je cilj zapravo promjena stanja svijesti pri chemu se glazbeni dojam chesto zanemari na ushtrb stimuliranja. U biti dobra goa je poput lijepe jednadzhbe... vishe matematika nego glazba.
|
jel ti ovo hoće? da ka?e? da je u GOA-i muzika u stvari pozadina za uspje?no stimuliranje?? (to u stvari JA hoću da ka?em, pa ne znam da li se sla?emo) I rekao bih (bio sam na par goa party-ja) da u tome mnogo poma?u tabletice ekstazija i sl...
@nESbo
hvala ti ?to si na pravi način htio da me uputi? u vrline goa muzike...međutim...
skinuo sam i poslu?ao ovaj goa trance adut i jo? vi?e vjerujem da ta muzika mnogo vi?e ima veze sa modom nego sa muzikom...evo i za?to: u ovoj kompoziciji nisam ni?ta interesantno čuo. Jeste da je to dosta staro, ali 10 (pa i 20) god prije njih ja sam slu?ao Kraftverk i Art of noise...koji i produkcijski i muzički imaju mnogo interesantniju muziku...
Bubnjevi su u?asno smije?no i programirani i isproducirani. Bez ikakvog gruva, samo u?asno ravno (i u tempu i u dinamici) isprogramirani neki vrlo lo?i semplovi akustičnog bubnja...a kad ka?em gruv, ne mislim na funk i sl. nego u sličnom fazonu su underworld, technasia, trentemoller, ....mnogo dalje oti?li.
Pored bubnjeva, tamo jo? samo čujem sintove i tb 303...i tu stoji ista priča, u?asno neinventivno odsvirani (ispregramirani) sintovi osrednjeg (vi?e lo?eg) karaktera...
evo da ne bude da samo kudim, sviđa mi se jedino onaj seq bass koji se pojavljuje u 4min i 17sec...
i da zaključim: pored muzike kao ?to je Weather Report, Pat Metheny, Miles Davies, (jazz, fusion), Kraftverk, Art of Noise, Frenkie Goes To Hollywood, Propaganda (stara elektronika), Underworld, London Elektricity, Pendulum, Deep Dish....(nova elektronika), Latin, Fado, Klasika, Indija............................................ .................(naravno, samo sam nabacao), ova muzika mi zvuči kao mix game boy-a i mobilnog
molim vas, nemojte da se ljutite...ja (sada sam i siguran) ne volim goa kao ?to vi mo?da ne volite neku drugu muziku. Ja sam poku?ao i da napi?em neke svoje argumente, a vi ako ?elite, napi?ite protiv argumente ili sl. Ali vas molim da se suzdr?ite od o?trih riječi, ipak govorimo o kulturi...
i konačan zaključak: mislim da je goa interesantana pojava, lijepa za dru?enje i tripovanje, ali je vrlo nekvalitetna i ru?na ako se posmatra sa aspekta muzičkih vrijednosti (kompozicija, groove, produkcija, ....)