Re: Windows "Vista"
Microsoft tvrdi da che Vista dozvoljavati raspolaganje RAM-om slichno kao shto je to na Mac-u sluchaj. Dakle definirash koliko RAM-a mozhe koristiti koja aplikacija i tako izbjegnesh smrzavanja i legendarni "not responding" fenomen. Ovo bi bilo korisno ukoliko servis za raspolaganje memorijom neche i sam koristiti 15% raspolozhivog RAM-a za obavljanje te funkcije.
Registry ostaje kao i do sada. Rak rana Windowsa ochito ne smeta ekipu iz Microsofta. Valda su shvatili da bi to povechalo preformanse hardvera i da neche imat kome prodavat svoje hi-tech procesore. Ovako uz state of the art procesor isporuchuju OS koi jedva radi na tim procesorima.
Grafichki noviteti vjerojatno vesele populaciju ali ja ih nalazim neukusnima i nakaradnima a neshto mi govori i da che to dodatno zakochit vech ionako zakochen sistem.
Uglavnom dok se Steinberg ne zakune da Cubase ili Nuendo rade bolje na Visti nego na XP-u ne uzimam Vistu u obzir ni pod razno.