View Single Post
Old 13-11-2006, 11:11 PM   #72
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Default Re: rumski elektronska kompilacija

Quote:
Originally Posted by boggy
Nismo imali neke preterane zahteve po pitanju zastite autorskih prava,... i koliko vidim, jos uvek ne postoji registrovana advokatska kancelarija u Srbiji koja se bavi zastitom autorskih prava registrovanih kod Creative Commons.
U Hrvatskoj i Sloveniji postoje... barem pise da ih ima.

Sadrzaj BoZo Audio Test-a je video i audio materijal. Audio deo je generisan softverski, bajt po bajt je upisivan u .wav, pa je tome "prilepljen" video sa titlovima za frekvencije za olaksano citanje sa neke vece udaljenosti (kada se proverava akustika na ovaj nacin onda se mora setati po sobi, jer je "instrument" za merenje slusaocevo uvo)

Autor talasnog oblika koji je sadrzaj naseg testa je Julius von Hann, austrijski meteorolog, ili preciznije, on je autor "prozorske funkcije" a samim tim i korespodentnog wavelet-a koga smo mi veoma preciznim racunanjem i kvantizacijom na 16bita formirali kao wav test, sa video titlom za tekuce frekvencije.

Creative Commons je izabran najvise zato sto je registracija veoma jednostavna i nikome nista nismo placali, a u vise zemalja postoje kancelarije koje se bave zastitom autorskih prava, zasticenih na ovaj nacin...

Eto, nadam se da sam malo pomogao.

pozdrav

bogi
moram priznati da mi bas nista nije jasno o ovome sto si napisao... vrebam dalje iz kuta.
strasni zmaj is offline   Reply With Quote