Quote:
Originally Posted by koki
evo zavrsavam neke pesme(text,melodija,aranzman) i ne znam sta da radim s time.u pitanju je pop,ima i nekih polu zabavnih polu narodnih pesama sto su da kazem sada "u fazonu",za jednu mislim da je totalni hit.to radim cisto iz ljubavi prema muzici i uzivam u tome.Elem,KOME BIH MOGAO DA PONUDIM TE PESME UZ NOVCANU NADOKNADU , KAKO SE KRECU CENE KOMPLETNO URADJENIH KOMPOZICIJA,I KOLIKO BIH JA KAO ANONIMAN LIK MOGAO DA DOBIJEM ZA TO?,ponavljam sa textom, melodijom i aranzmanom.VELIKI POZDRAV SVIMA SA FORUMA!!!
|
Pretpostavljam da te ne interesuju putevi profesionalaca, vec nacin na koji jedan pocetnik ili amater moze da plasira svoju pesmu uz novcanu nadoknadu? Ako je to drugo u pitanju, onda to ide na potpuno drugaciji nacin. Pesma se danas tesko sama prodaje, obicno je mnogo vaznije ime od koga se doticna pesma kupuje, zato sto je samo ime preporuka za dobro obavljen posao. Elem, mnogi pravi i veliki hitovi su cekali po raznim fiokama jer ih izvodjaci nisu prepoznavali kao takve, a razlog lezi u tome sto za to treba imati nos, odnosno znati kako dise raja koja je konzument hitova. Govorim o hitovima jer oni piju vodu u celoj stvari, tako da je mnogo sigurnije kupiti pesmu od coveka sa imenom nego od nekog amatera. E posto je to tako, onda od prodaje pesme nema nista.....nego, treba pesmu dati bez novcane nadoknade (i to da budes srecan ako ti neko veliko ime uzme pesmu jer cesto oni sami o tome ne odlucuju, vec njihovi kompozitori i timovi koji stoje iza njih), a kad ta pesma napravi uspeh, onda je sve mnogo lakse i onda ces moci naplatiti i ono sto ranije nisi mogao. Poenta cele stvari je - u pocetku ne praviti novac, nego praviti ime!