Re: "moderna muzika" i muzika za pare
Prijateljski savet iz najbolje namere, ako dozvoljavate - nemam ništa protiv Goe, onih koji ne vole RocknRoll ili privatnih mišljenja, ali ja lično nikada ne bih tako oštro (ogorčeno?) kritikovao nijednu stvar.
Razlozi bili dobri ili ne, ipak svi mi "plivamo zajedno" a ključ dobrih odnosa je razumevanje i slaganje. Tim pre kada se "stvar" oko koje se ne slažemo tiče tako puno ljudi... Pa onda ispadne - 10000 ljudi žuri u jednom pravcu, mi ispred njih sa megafonom, vičemo "Ljudi, vi ste zavedeni, ne dajte se..."
Verujem u slobodu i suštinski inat, zato ne verujem da postoji "ispiranje mozga". Na stranu naučnofantastični i ostali fantastični filmovi - par reči o psihoanalizi, tu bih mogao da govorim smisleno... Hipnoza se ne koristi kao validno sredstvo jer se čoveku nikako ne može sugerisati da uradi ono što nikada ne bi hteo (po sklopu ličnosti).
Drugim rečima, niko ne može da se suštinski promeni pod uticajem nekakvog "transa". To je, po meni, veliki trijumf ljudskog roda i dokaz slobodne volje. Teoretski bismo mogli da pričamo o nekome toliko nafilovanom drogama da zaista uzme pištolj i ide da ubije nekoga, ali tu onda razlikujemo afekt od promene. Taj isti bi se sutra probudio sa "šta uradih" i vratio u moralni kod "normalnih". (Zato zakon poznaje "afekt" i slične sitnice.)
Svakako da ima drugačijih mišljenja, ali - ovo bi bio trenutno važeći zaključak psihologa (bilo kojoj školi pripadali). Hvala Bogu na tome.
Pozdrav...
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Last edited by Rocket Roll; 13-11-2006 at 06:15 PM.
|