Re: Zvučna izolacija prostora - boggy HELP!
Po?tovani,
podstaknut Ivanovim re?enjem za snimaću sobu komplet Azmafon + Azma Ad ploče + drveni ro?tilj re?ih da vam se opet javim...
Dakle, razlog zbog kog nisam jo? uvek postovao neke novine oko novog studije je upravo taj ?to mi je soba gde će biti re?ija tek juče "fri?ko" oči?ćena, i tek sad treba da se dam u pravljenje novog stola, rackova, uno?enje troseda, mini kuhinje i čudesa a pride čekam nekog ortakovog ortaka koji bi trebao da mi uradi re?enje za akustički tretman (i to tako traje sigurno preko mesec dana... tako da ću od njega kao opcije dići ruke..) ali ga jednostavno jo? uvek nema...
Već imam iskustva u radu sa Azmafonom a ?to je jo? bolje, heh, čovek tj. firma od koje sam uzimao Azmafon u Ni?u je već radila re?enja nekih ?to muzičkih ?to tv studija komplet u azmafonu ... gotovo da sam siguran na isti način na koji je to Ivan iz Studija Tonac uradio...
E sad...
Jedina stvar koja mi komplikuje situaciju u realizaciji sličnog poduhvata za moju snimaću sobu jesu - slomljeni zidovi..
Da li neko od vas ima spoznaju ili makar literaturu tj. pristup računici za ovu vrstu manevra jer oko sebe imam brdo arhitekti koji umeju da mi izračunaju neke, akustičke bla bla... ?ta već ali za zgrade u izgradnji, ali slabo ?ta za refrelktovane frekvence i sl.
Dakle... kako bi valjalo "izlomiti" zidove tj. mo?da i plafon u prostoriji sledećih dimenzija (u attach-u) - desna soba od 9 m2.
Evo i specifikacije materijala kori?ćenih u izgradnji objekta...
- *Spolja?nji zidovi: *(spolja ka unutra) - debljina 10 cm (po planu mada mi se čini da je malo veća tj. sada već sigurno zbog glet mase, kreča i sl.)
1. Drveni horizontalni opa?
2. Pergament papir
3. Mineralna vuna debljine 8cm
4. Alu papir
5. Iverica debljine 1 cm
- *Unutra?nji zidovi: *- debljina 5 cm po planu (realno nekih 7.5 cm)
1. Ivokal oz. siporeks ploče
- *Podna konstrukcija:* (odozgo ka gore)
1. Legice (to je slovenački valjda...)
2. Mineralna vuna
3. Brodski pod
- *Stropna konstrukcija:
*1. Stropne ploče
2. Mineralna vuna
3. Kningips ploče
E i da... visina plafona je 2,20-2,30 nisam ba? 100% siguran ali proveriću koliko sutra...
HVALA UNAPRED!
|